Maxmurlular Türk devletinin saldırılarını protesto etti

Maxmur halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devletine ait SİHA’lar, saat 09.25 sularında Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’na yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda bir kadın yaralandı.

Halk, Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelerek sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıyı kınadı. Burada Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara tarafından bir açıklama yapıldı.

'FAŞİST DEVLET CAMİLERİ, SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR'

Yusuf Kara, işgalci Türk devletinin bir hafta içinde iki kez Maxmur’a saldırdığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"İlk saldırı camiye, ikincisi ise Rojhat Salih’in evine yönelik gerçekleştirildi. Bu sabah düzenlenen namert ve ahlaksız saldırılarda yaşlı bir anne hafif yaralandı. Dostlarımıza ve düşmanlarımıza, faşist devletin kudurmuş bir kurt gibi üstümüze geldiğini ve artık sınır tanımadığını bildiriyoruz. 30 yıldır Irak’a bağlı olan bu kampın yüzde 70’i çocuk, kadın, yaşlı ve gençlerden oluşuyor. Kurdistan’da uygulanan zulüm sıradan bir durum değildir. Kurdistan, Irak ve uluslararası kamuoyunu Türk devletinin Kürtlere yönelik bu saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz.

Her gün televizyonlara çıkıp İsrail’in katliam yaptığını, çocukları öldürdüğünü söylüyorlar. Ancak faşist ve soykırımcı devletin yaptıklarını görmüyorlar. Uluslararası devletlerin, komşu devletlerin ve içinde yaşadığımız devletin İsrail’e katliam yapmama çağrısında bulunduğunu görüyoruz. Ancak Irak devleti bir hafta içinde Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’na yönelik gerçekleştirilen iki saldırıyı da görmüyor ve buna ses çıkarmıyor. Bu soru işaretlerine neden olan üzücü bir durumdur.”

Açıklama, ‘Bijî Serok Apo’ ,’Bimire Xiyanet’, ‘Bijî Berxwedana Mexmûrê’ sloganlarıyla sona erdi.