Maxmur halkından KDP’ye: Kürtler ihanetinizi unutmuyor

Türk devleti ve KDP’nin Xelîfan’da Kürdistan Özgürlük Gerillasına yönelik gerçekleştirdiği saldırı, Maxmur Mülteci Kampı’nda yapılan bir açıklamayla kınandı.

Türk devleti ve KDP’nin 5 Eylül’de Xelifan’da bir grup Kürdistan Özgürlük gerillasını hedef alan ve 3 gerillanın şehit düştüğü, 2 gerillanın da yaralı olarak esir alındığı saldırısını kınamak amacıyla Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmur) bir açıklama yapıldı.

Yüzlerce kişinin katılımıyla Maxmur Şehit Aileleri Derneği önünde yapılan açıklama, tüm Kürdistan Özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Daha sonra Maxmur Eğitim Alanı Sözcüsü Bêrivan Kaya bir konuşma yaptı.

Konuşmasına KDP’nin Kürt halkına ihanetini hatırlatarak başlayan Bêrivan Kaya şunları söyledi: “KDP, Türk devleti ile işbirliği yapmaktadır. KDP’nin ihanetinin devam ettiği açıkça görülüyor. Türk devleti nasıl ki bugün Rojava, Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanlarına saldırıyor, özgür dağlara kimyasallar yağdırıyorsa bir gün KDP’ye de saldıracaktır. Kürdistan Demokrat Partisi olduğunuzu iddia ediyorsanız Kürdistan kelimesi için bile olsa bir gün size de saldıracaklarını bilin. Bu hain olaydan dolayı üzgünüz. Kürt halkı bu ihaneti unutmayacak ve bu şehitlerin intikamını alacaktır. Bugünden yüz yıla sonrasına kadar ne Kürt halkı ne de tarih bunu unutmayacaktır.”

Bêrivan Kaya konuşmasının sonunda KDP’ye Kürt halkına ihanet etmekten vazgeçme çağrısında bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Kürdistan topraklarını satmaktan vazgeçin ve Erdoğan liderliğindeki Osmanlının kurbanı olmayın. İhanetten ve kendinizi satmaktan kaçının.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.