MEBYA-DER, Arslan ailesini ziyaret etti

MEBYA-DER cenazesi torbada verilen Hakan Arslan’ın ailesini ziyaret etti.

Öz yönetim direnişi  esnasında 2016'da  Amed’in Sur ilçesinde şehit düşen Hakan Arslan’ın cenazesi, ailesinin 6 yılı aşkın mücadelesi sonucunda 29 Ağustos 2022 tarihinde torba içerisinde babasına verilmişti. Baba Arslan’ın Diyarbakır Adliyesi’nden çıkarken ki fotoğrafı halen gündemdeki yerini koruyor.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Çavuşköy’de ikamet eden Arslan’ın taziye çadırını ziyaret etti.

Arslan Ailesi’ne başsağlığı dileğinde bulunan MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ, ailenin karşı karşıya kaldığı zulmün Türk devletinin Kürtlere yönelik uyguladığı faşizan politikalarından bağımsız olmadığını kaydetti.

BU POLİTİKALARI KABUL ETMİYORUZ

Karadağ, sözlerine şöyle devam etti: “Hakan Arslan 6 yıl önce Amed’in Sur ilçesinde yaşamını yitirmişti. Ailesi ise bunca zamandır çocuklarının cenazesini alma mücadelesini veriyorlardı. Birkaç gün önce cenazeyi bir torba içerisinde aileye teslim ettiler. Biz, değerlerimize yönelik yapılan bu politikaları kabul etmiyoruz. Bu, ilk değildi, son da olmayacak. Çünkü 2020 yılında Agit İpek’in, 2021 yılında Mazlum Aslan’ın ve birkaç ay önce de Zindan Yeni’in cenazeleri kargo ile ailelerine gönderilmişti. Bugün de Hakan Arslan’ın cenazesini ailesine kutu ve torbada teslim ettiler.”

AİLELERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Kürtlere yönelik bu politikaların tamamen onlara zulmetmek için yapıldığına dikkat çeken Karadağ, “Bu ailede yıllardır taziye devam ediyordu. Çünkü daha cenazelerini bulamamışlardı. Ama bugün cenazeyi bir kutuda teslim ettiler. Böylelikle aileyi daha fazla üzmek, onların acılarına acı katmak istediler. Biz bu politikaları kabul etmiyoruz. O yüzden de hiçbir zaman ailelerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Arslan ailesinin de her zaman yanındaydık. Sürecin başından beri birlikte mücadele verdik. O yüzden de ailelere nasıl tehditler yapıldığını, saldırılar gerçekleştiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.