Gerillalar Newroz'u kutladı: Tarihi rolümüzü oynamaya devam edeceğiz

Medya Savunma Alanları’nda HPG ve YJA Star gerillaların gerçekleştirdiği Newroz kutlamasında konuşan HPG Komuta Konseyi üyesi Rizgar Êrsî “Hepimiz Rêber Apo’ya borçluyuz ve onun fiziki özgürlüğünü sağlayarak bu borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

Medya Savunma Alanları’nda bulunan HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt halkının direniş ve özgürlük bayramı olan Newroz’u kutladı.

Coşkunun hakim olduğu kutlama, askeri törenle start aldı. Kutlamaya katılan HPG Komuta Konseyi üyesi Rizgar Êrsî, HPG ve YJA Star gerillalarına hitaben bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’unu kutlayarak sözlerine başlayan Rizgar Êrsî, “Başta Kürdistan’ın dört parçasında yaşayan halkımızın, gerillaların, zindanlarda direnen yoldaşlarımızın, Ortadoğu halklarının ve insanlığın 50. Önderlik yılını kutluyoruz” dedi.

Tarihte olduğu gibi gelecekte de Kürdistan özgürlük gerillasının sergilediği direnişin süreceğini belirten Êrsî, “Çok önemli bir yıla giriyoruz. Rêbêr Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için halkımız mücadele içindedir ve bu yıl bu mücadele daha da büyüyecektir” diye konuştu.

NEWROZ HAK ETTİĞİ GİBİ KUTLANIYOR

Gerillanın bütün askeri alanlarda kendisini geliştirdiğine dikkat çeken HPG Komuta Konseyi üyesi Rizgar Êrsî, şöyle devam etti: “Kürdistan gerillası bundan sonra da faşist Türk devletine karşı tarihi rolünü oynamaya, Rêber Apo’ya, şehitlerimize, şehit ailelerimize ve halkımıza layık olacağız. 24 saat boyunca zaferin yol ve yöntemleri için çalışacağız, bunun için mücadele edeceğiz. Bu temelde komutanlığımız adına bütün arkadaşların Newroz’unu kutluyor, Bijî Newroz, Bijî Serok Apo diyoruz.”

Newroz’un Kürt halkı için özgürlük anlamına geldiğini belirten gerilla komutanı, devamla şöyle konuştu: “Ancak uzun bir süre Newroz hak ettiği gibi, anlamı gibi kutlanmadı, ta ki Rêber Apo’nun öncülüğünde 1973 yılında yapılan grup toplantısına kadar. Zaten Newroz direniş ve özgürlük demekti ve 1973’teki Çubuk atılımının ardından her yıl Newroz ateşi daha fazla gür yakıldı, halk bir kez daha Newroz ateşi etrafında birleşti, kenetlendi. Bugün de halkımız milyonlar olarak meydanlara çıkarak Newroz’unu kutluyor.”

YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARTACAĞIZ

Gerillanın 2021 yılında Garê, Mam Reşo, Tepeyê Sor, Zendûra ve Werxelê alanlarında sergilediği direnişle Türk devletinin işgal saldırıları boşa çıkarıldığını hatırlatan HPG komutanlarından Rizgar Êrsî “Bu yıl da benzer saldırılar için hazırlık içindeler, fakat yine başarılı olamayacaklar. Çünkü fedaice savaş Apocu felsefenin özünü oluşturuyor ve bu da beraberinde direniş ve zaferi getiriyor. Ayrıca unutmamalıyız; hepimiz Rêber Apo’ya borçluyuz ve onun fiziki özgürlüğünü sağlayarak bu borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

Gerillaların sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganını attığı kutlamada dev bir Newroz ateşi yakıldı. Yüksek tepelere PKK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini diken gerillalar, birbirlerinin Newroz’unu kutlayarak, ateş etrafında halay çekti.