Mersinli emekçilerden Şenyaşarlar'ın direnişine ziyaret

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, direnişteki Şenyaşarlar'ı ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 409. gününde devam ediyor. Adliye önünde nöbet eylemini sürdüren aileyi Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ziyaret etti.

'AİLENİN SESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'

Platform üyeleri, "Hak ve adalet mücadelesinde Şenyaşar Ailesi'nin yanındayız" yazılı pankartla adliye önüne geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi Başkanı Hakkı Demir, "Aile adalet arayışını inatla sürdürmeye çalışıyor. Onların acısını hissetmeye çalıştık ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Yaşanan katliamın sorumluları halen açığa çıkarılmadı" dedi.

Adliyeyi binasını işaret eden Demir, "Eğer adalet dağıtamazsalar, onlar hakim ve savcı sıfatını yitirmiş olurlar. Onların görevi aldıkları eğitim, adalet ve hak görevidir. Görevleri devlete, hükümete hizmet değildir. Emek Demokrasi güçleri olarak ailenin yanındayız, onların başarıya ulaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Platform Sözcüsü Kemal Göksoy, adaletin tecelli etmesi için nöbet tutan ailenin sesine ses olmaya geldiklerini ifade etti. Göksoy, "Bugün adaletin olmadığı yerde huzur, huzurun olmadığı yerde istikrar, istikrarın olmadığı yerde barıştan söz edilemez. Ailenin mücadelesine katkı sunacağımızı belirtiyoruz. Ailenin yanında olacağız" diye konuştu.

 FERİT ŞENYAŞAR: KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

Ferit Şenyaşar ise platforma teşekkür ederek, "Davamız hak davasıdır. 3 insanımız hastanede katledilmiştir. 4 yıldır bir kişinin bile ifadesi alınmadı. Hukukçular adliye önüne geldiklerinde başsavcı arka kapıdan kaçıyor. Başsavcıyı bugün koruyan üstünler vardır. Bu üstünler gittiğinde bu savcılar yargılanacaktır. Biz haklıyız, haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kazanan biz olacağız, kazanan adalet olacak" diye belirtti.

Ardından Mersin 78'liler Girişimi üyesi İbrahim Bilen, "Sabahın sahiplerine" adlı şiir kitabını imzalayarak, aileye takdim etti.