Metina'da Newroz ateşi yakıldı

Metina'da HPG/YJA Star gerillaları, 2022 Newrozunu büyük bir heyecan ve coşku ile kutladı. Gerillalar, Newroz’un gelişiyle kendilerini yeni hamlelere hazırladıklarını dile getirdi.

HPG ve YJA Star gerillaları Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina bölgesinde 2022 Newrozunu büyük bir coşku ile kutladı.

Sabah erken saatlerde kutlamalara başlayan gerillalar, yaktıkları Newroz ateşinin etrafında halaylar çekip, zılgıt ve sloganlar attı.

Yağmur altında yapılan kutlamada gerillalara hitaben bir konuşma yapıldı. Konuşmada, "Demirci Kawa'nın zalimlere karşı gösterdiği direniş, bugün PKK gerçekliğinde gün be gün daha fazla ortaya çıkıyor. Mazlum Doğan yoldaşın işgalciler karşısında sergilediği direniş bugün de devam ediyor. Düşmanın Kürt halkına yönelik devam eden zulmü karşısında gerilla her anlamda direniyor. Newroz ile birlikte baharın gelişi de gerilla açısından yeni hamleler ve yeni başarılar için çok önemli. Newroz vesilesiyle kendimizi yeni hamlelere hazırlamalıyız. Başta Rêber Apo ve Kürdistan halkının Newrozunu kutluyoruz" denildi.

Kutlama esnasında ANF'ye konuşan gerillalar ise, 2022 Newrozunu "Dem Dema Azadiyê ye" hamlesi ile başarıya ulaştıracaklarını belirtti. 2021 yılında çok büyük direnişlerin ve kahramanlıkların yaşandığını söyleyen gerillalar, Özgürlük Hareketi'nin asla yenilmeyeceğini; çünkü şehit Mazlum Doğan'ın direnişini esas aldıklarını belirtti.

Kürdistan dağlarında 2022 Newrozunu kutlayan gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar direnmeye devam edeceklerini vurguladı.