Maxmûr’da Türk devleti ve KDP protesto edildi

Şehîd Rustem Cûdî (Maxmûr) Kampı'da yaşayan halk, Türk devleti ve KDP’nin Kürt halkına ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısını kitlesel bir yürüyüşle protesto etti.

Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda Türk devleti ve KDP’nin Medya Savunma Alanları’na, Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırısını düzenledikleri kitlesel bir yürüyüşle protesto etti. Şehit Aileleri Kurumu önünde başlayan yürüyüş Birleşmiş Milletler (BM) binasına kadar sürdü.

Yürüyüş esnasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra “‘Kurdistan ne mala Barzane, warê hemû Kurdan e”, “Em dagirkeran di welatê xwe de naxwazin” ve “Em berxwedana gerîlayên azadiyê silav dikin” yazılı dövizler taşındı, “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

BM önünde Xelîfan şehitleri şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Eylemde konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakistan Bilen, KDP’nin saldırısı sonucu 7 gerillanın şehit düştüğünü belirterek, “KDP’nin ahlaksız uygulamalarını sert kınıyoruz. KDP sadece Türk devletinin işbirlikçisi değil, doğrudan Erdoğan’ın askeri olmuştur. Ancak KDP de, Türk devleti de bilmelidir ki amaçlarına ulaşamayacaklar. Türk devleti bugüne kadar da direniş güçlerimize vahşice saldırmasına rağmen bugüne kadar amaçlarına ulaşamadı. Kürdistan özgürlük gerillaları direnişiyle Türk askerlerini püskürttü. KDP, Medya Savunma Alanları’na yönelik bu saldırılarda ihanetini göstermiştir ve doğrudan gerillalarımıza saldırıyor. Bu saldırıları kabul etmiyoruz. Başûr halkı KDP gerçekliğini artık görmeli ve ihanete başkaldırmalıdır. Kürt halkının intikam alacağını Barzani ailesi bilmelidir” diye konuştu.

‘RÊBER APO’YA BAĞLILIĞIMIZDAN KORKUYORLAR’

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Şengal, Rojava ve Maxmur’a yönelik hava saldırısını da hatırlatan Pakistan Bilen, KDP ve Irak’ın buna sessiz kalmakla Türk devletine destek verdiğini kaydetti. Saldırıların kampı dağıtma amacı taşıdığını ifade eden Pakistan Bilen, “Türk devleti ve KDP, tek yürek olarak Rêber Apo’ya bağlılığımızdan korkuyor. Bundan dolayı bizi parçalamak istiyor. Ancak bilsinler ki biz onların saldırılarından, komplolarından korkmuyoruz. 28 yıldır direndiğimiz gibi bundan sonra da direnerek emellerini boşa çıkaracağız” dedi.

Eşbaşkan, son olarak Güney Kürdistan halkı başta olmak üzere bütün Kürdistan halkına işgal ve ihanete karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

Yürüyüş, “Şehîd namirin”, “Bimre xiyanet” ve “Bijî berxwedana Gerîla” sloganlarıyla sonlandırıldı.