MLKP: Bu yıl Newroz ateşini daha güçlü yakalım!

Newroz'u kutlayan MLKP Kürdistan Örgütü, soykırımcı ve sömürgeci saldırılara dikkat çekerek, Newroz ateşini her alanda daha güçlü yakmaya çağırdı.

MLKP Kürdistan Örgütü, Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Demirci Kawa’nın zalim Dehaq’a karşı yaktığı Newroz ateşi Kürdistan’da ve Ortadoğu’da halkların köleci iktidarlara karşı başkaldırının ve mücadelenin sembolü haline gelmiştir. Yıllardır can bedeli verilen bu mücadele ve yakılan Newroz ateşi Rojava’da halkların demokratik devriminde zaferle buluşmuştur" denildi.

"2022 Newrozu'nu başta Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava Kürdistan’ında olmak üzere Kürt halkımızın yaşadığı her alanda sömürgeciliğe, işgale, işbirlikçiliğe, hapishanelerdeki zulme ve tecride karşı mücadelenin isyana durduğu gün yapalım" diyen MLKP, "Newroz'u Kürt Halk Önderi Öcalan’a ve bütün devrimci tutsaklara yönelik tecridin ve her tür baskının kaldırıldığı, ulusal birliğin ve ulusal özgürlüğün büyütüldüğü bir gün yapalım. Her alanda isyan ateşini özgür birleşik bir Kürdistan için daha güçlü yakalım" mesajlarını verdi.