Nagihan Akarsel için taziye çadırı

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde işgali Türk devleti tarafından katledilen Jineolojî Akademisi ve Jineolojî Araştırma Merkezi Üyesi Akademisyen Nagihan Akarsel için taziye çadırı kuruldu.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde 4 Ekim’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Jineolojî Akademisi ve Jineolojî Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel için  Bextiyari Mahallesi’nde taziye çadırı kuruldu.

https://1649452211.rsc.cdn77.org/vod/2022-10-07-suleymaniye-ji-bo-nagihan-akarsel-kone-sersaxiye-hate-danin-1.mp4

YNK Politbüro Üyesi Şehnaz İbrahim Ahmed, yazar Ali Karimi, Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Hisên ve çok sayıda kişi ve kadın kurum ve kuruluşlarının temsilcileri taziye çadırında hazır bulundu.

Çadırda konuşan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Tara Hisên, Kürt kadınlarının katledilmesine dikkat çekerek intikamlarının alınması gerektiğini belirtti.

“Bu saldırı yalnızca arkadaşımız Nagihan’a değil, bütün kadınlara yönelik gerçekleştirilmiştir” diyen Jineolojî Akademisi Üyesi Necibe Qeredaxî, tüm yetkililerin  üzerine düşeni yapması gerektiğini ve bu tür cinayetleri önlemesi gerektiğinin altını çizdi. Qeredaxî, “Nagihan’ın hayallerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Taziyeler akşama kadar kabul edilecek.