Nagihan Akarsel katledildiği Silêmanî’de anıldı

Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel, şehadetinin 1’inci yıl dönümünde katledildiği Silêmanî kentinde anıldı.

Jineolojî Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesinin 1’inci yıl dönümü vesilesiyle Kurdistan Kadın Özgürlük Hareketi (RJAK) ve Tevgera Azadî öncülüğünde bir anma töreni düzenlendi. Silêmanî’deki Xak Salonunda gerçekleştirilen törene çok sayıda kişi, kurum temsilcisi ve aktivist katıldı.

Anmada RJAK adına Tanya Kerim, Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) adına Şêrko Heme Emîn birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarda Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da kültür ve sanat alanında ileri görüşlü, entelektüel insanları hedef alarak, Kürt halkının hafızasını yok etmeye çalıştığı belirtilerek, Nagihan Akarsel’in mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

Anmada, Kürt Kadın Arşivi, Kütüphanesi ve Araştırma Merkezi’nin mesajı da okundu. Mesajda, “Şehit Nagihan Akarsel, kadın özgürlük mücadelesi ve Kürt davası için canını feda etti. Dört parça Kürdistan’da yaşadığı sıkıntılara rağmen mücadelesinden bir an bile vazgeçmedi. Kürt kadın arşivi projesini inşa edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

Ardından Nagihan Akarsel’in yaşamı ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.