Olmayan dosya için 4 yıldır imza atıyor

Van’da 4 yıl önce bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Zana Timur’un yargılandığı dosyada 4 yıldır iddianame bile hazırlanmamasına rağmen Timur, 4 yıldır olmayan bir dosya kapsamında her hafta sonu karakola giderek imza atıyor.

Van’ın Hacıbekir Mahallesinde yaşayan  25 yaşındaki Zana Timur, 2018 yılında evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Timur ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Kezban Demirkapu Kaya, Hakan Güzel, Adem Kızılay, Muhammet Talu, Ferhat Hallaçoğlu, Kendal Ekerler, Mehmet Ağdeve, Viyan Çiftçi, Yunus Dara, Zehra Çakan, Ahmet Yıldırım, Ozan İnatçı, Serhat Yavuz ve Ezel Alan da ‘Örgüt üyeliği’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Timur ve dosya arkadaşları cezaevinde 5 ay kaldıktan sonra mahkemeye çıkarılmadan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dosya kapsamında yargılanan herkesin kısa süre sonra adli kontrol şartı kaldırılırken, Zana Timur’un hiç kaldırılmadı. Timur 4 yıldır her hafta sonu karakola giderek imza atıyor. 

Geçen hafta içinde imza süresi biten Timur’a yeni bir tebligat geldi ve imza süresinin bir yıl daha uzatıldığı iletildi. İddianamesi bile olmayan dosya kapsamında Timur’un adli kontrol imzası 5 yıla çıkarıldı. 

Zana Timur’un yargılandığı ve 4 yıldır süresiz karakola gidip imza attığı dosyada iddianame ise henüz hazırlanmadı. Ortada dava dosyası yok ama Timur her hafta sonu karakola giderek imza atıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Zana Timur, ortada bir dava olmadığı halde yıllardır karakola gidip imza attığını söyledi. Hakkındaki adli kontrol nedeniyle il dışına çıkamadığını belirten Timur, “ Herhalde beni unuttular. Tüm dosya arkadaşlarımın adli kontrol şartı kaldırılırken benimki 1 yıl daha uzatıldı. Bu yapılan bir hukuksuzluk ve bunun düzeltilmesini istiyorum “ diye konuştu.