'Ortak mücadele verirsek Kürdistan'da düşmanın gölgesi bile kalmaz'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi sonlandırmak için üzerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen HPG gerillası Kawa Evren, "Halk ve gerilla olarak ortak bir mücadele verirsek Kürdistan'da düşmanın gölgesi bile kalmaz" dedi.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. HPG gerillası Kawa Evren, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi ve Kürdistan'daki saldırıları değerlendirdi. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın uzun yıllardır tecrit altında olduğuna değinen Kawa Evren, "Önderliğimize uygulanan tecrit aynı zaman Kürt halkına da uygulanıyor. Düşman önderliğimizin onlar için tehlike oluşturduğunu çok iyi biliyor, bu yüzden gün geçtikçe tecridi ağırlaştırıyor. Tecride cevap olmamız için bizim de askeri ve politik her alanda üzerimize düşen rolü oynamamız gerekir. Ancak bu şekilde önderliği özgürleştirebiliriz" diye konuştu.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı gerillanın direnişine değinen HPG gerillası Evren, devamla şunları belirtti: "Düşmana ne kadar darbe vurursak, o kadar önderliğimize muhtaç kalırlar. Arkadaşların direnişi düşmanı çok zorluyor. Türk devleti bu yüzden her taraftan saldırıya geçmiş durumda."

TÜRK DEVLETİ BÜYÜK BİR KAOS YAŞIYOR

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin Kürdistan'da devreye konulan özel savaşın bir parçası olduğunu vurgulayan gerilla Evren, "Düşman, halkın önderlikten güç almasını engellemek için tecrit uyguluyor. Sistem önderliği kendisi için bir tehlike görüyor ve bunun için de tecridi ağırlaştırıyor. Tecridi ağırlaştıran Türk devletine bütün hegemonik güçler de destek veriyor.

Türk devleti şu an büyük bir kaos yaşıyor ve bu kaostan çıkmak için de önderliğe ve Kürdistan'a saldırıyor. Kurtuluşunu bu saldırılarda görüyor. Bu şekilde Türkiye halklarını kandırmak istiyor. Eğer halkın ve gerillanın mücadelesi birleşirse, heval Reşid'in dediği gibi Kürdistan'da düşmanın gölgesi bile kalmaz" diye konuştu.