PÎK: Kürt halkı Türk devletine karşı milli ruhla hareket etmelidir

Türk devletinin Kürdistan'a işgal saldırılarını şiddetle kınayan PÎK, "Bütün Kürt partiler ve Kürt halkı Türk devletine karşı milli bir ruhla hareket etmelidir. Her Kürt partisinin işgalcilere karşı ulusal ruhla hareket etmesi bir farziyettir" dedi.

Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK), yaptığı yazılı bir açıklamayla Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını şiddetle kınadı.

 Türk devletinin Metîna, Zap ve Avaşîn’de gerilla güçlerine karşı ve Güney Kürdistan’ı işgal için kapsamlı bir imha operasyonu başlattığı belirtilen açıklamada, “Türk askeri güçlerinin, ağır silahlarla gerilla karargahlarını ve Güney Kürdistan’da yaşam alanlarını uçak ve tanklarıyla bombaladığına işaret edildi. Kürdistan’ın dağ taş demeden bütün tabiatının yok edildiği vurgulanan açıklamada, AKP/MHP’nin Türkiye’de yaşadığı iç krizden dolayı ve Rusya-Ukrayna savaşını fırsat bilerek Kürt halkına karşı bu kirli savaşı başlattığına işaret edildi.

KÜRT DÜŞMANLIĞI İKTİDAR VE MUHALEFETİN ORTAK HEDEFİ

“Erdoğan her dara düştüğünde bu taktiği uyguluyor, çünkü Kürt düşmanlığı; iktidar ve muhalefetin ortak hedefidir” denilen açıklama şöyle devam etti: “Görünen o ki hükümet, askeriye ve muhalefet Kürt halkının inkar ve imhası yönünde yekvücut olmuş ve aynı dili konuşmaktadırlar. Türk devleti askeri, hkümeti ve muhalefeti ile birlikte yeryüzünde yaşayan her Kürde karşı imha ve inkar politikası güderek, ittifak etmiş durumdadır. Yıllardır Türk devleti Kürtleri inkar ettiği gibi, hiç bir zaman Kürt meselesinin halledilmesi için bir çözüm getirmemiş ve devamlı çözümsüzlüğü dayatmıştır. Türkiye sınırları içindeki Kürtleri inkar ve imha planını dayattığı gibi, sınır ötesi Kürtlerin varlığı ve kazanımlarını da hedef almaktadır. Türkiye defalarca PKK’ye karşı sınır ötesi hareketi yapmış ve bu güne kadar hiçbir zaman başarılı olamamıştır.”

Saldırıların Güney Kürdistan dahil bütün Kürt halkına karşı yapıldığının altı çizilen açıklamada, Kürt halkına şu çağrıda bulunuldu:  “Başta Güney Kürdistan hükümeti olmak üzere bütün Kürt partileri ve Kürt halkı, Türk devletine karşı milli bir ruhla hareket etmelidirler. Her Kürt partisinin işgalcilere karşı  ulusal ruhla hareket etmeleri bir farziyettir.”

PÎK’in, Türk devletinin HPG gerillalarına ve Kürdistan’a karşı başlattığı saldırıyı şiddetle kınadığı belirtilen açıklamada, bölge ve dünya aktörü devletlerden, Türk devletinin Kürdistan halkına karşı  başlattığı kirli savaşı derhal durdurmaları istendi.