PAJK, Bêrîtan ve Ekim Ayı Şehitleri'ni andı

PAJK Koordinasyonu, Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş) şehadet yıl dönümü dolayısıyla Ekim Ayı Şehitleri'ni andı.

PAJK Koordinasyonu resmi internet sitesinde yayınladığı açıklama ile Ekim Ayı Şehitleri'ni andı.

PAJK, “Bu vesileyle manevi kadın komutanımız yoldaş Bêrîtan Hêvî’yi (Gülnaz Karataş) saygıyla anıyor, hem de kadın ordulaşmamızın kuruluşunu tüm yoldaşlara kutluyoruz” dedi.

Ekim ayının aynı zamanda Kürt halkına karşı komplo ayı olduğunu belirterek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 komplosunu hatırlatan PAJK, 2019’da 9 Ekim’in yıl dönümünde Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgaline de işaret etti.

Yine 9 Ekim 2020’de Türk devleti, Irak ve KDP’nin Şengal’e karşı komplocu bir plan geliştirdiğini ifade eden PAJK, “Ancak Kürt halkı direnişçi bir geleneğe sahiptir. Hiçbir zaman kirli hesaplara karşı baş eğmedi, her zaman direnişle karşılık verdi ve varlığını da böyle korudu” dedi.

Bugün de direniş ve soykırım çizgilerinin karşı karşıya geldiğine dikkat çeken PAJK, “Bu nedenle tüm parti kadrolarının görevi Ekim Ayı Şehitleri'ni tanımak, kişiliklerini kendisine esas almak, bıraktıkları mirası ve direniş fermanlarını yerine getirmektir” dedi.

PAJK, kadın ordulaşmasının temel taşlarından birinin Bêrîtan olduğunu vurgularken, “büyük güney savaşında teslimiyetçi çizgiye karşı durdu ve büyük direniş hakikatiyle cevap oldu” diye belirtti.

PAJK “Önderliğin açıkladığı gibi Bêrîtan çizgisi direniş ve özgürlük çizgisidir. Bêrîtan yoldaşın duruşu bizim için fermandır, yerine getirmemiz gerekiyor” diye ekledi.

Aynı açıklamada farklı yıllarda ekim ayında şehit düşen Azîme (Mihriban Saran), Zeynep (Gurbeteli Ersöz), Meryem (Meryem Hazar Çolak), Ronahî (Andrea Wolf), Bermal (Güler Otaç), Rewşen (Leyla Kaplan), Sarya (Nursel İnce), Saadet Silopî, Canda (Sanem Sertap Gölge), Hêlîn Çerkez (Nermin Akkuş), Nergîs Qamişlo, Mizgîn Türk (Hüsne Akgül), Rotînda (Aynur Artan), Kurdê (Selamet Menteş), Dîlan Dilsoz (Taybet Dayan), Tanya (Ebru Güneş), Rûken Bingöl, Rojîn Gewda, Arîn Mîrkan, Rêwan da anıldı.

PAJK, “Ekim ayı kadın şehitlerimizin ayıdır” derken, şunları ekledi: “Vakit, direniş vaktidir. Bu döneme ve yoldaşlarımızın çağrısına hiçbir şekilde sıradan yaklaşmamalıyız. Tüm kadınlar kendi etrafında direnişi örgütlemeli. Eğer böyle olursa, zaten güçten düşmüş faşist devlete son darbeyi vurabilir, tarihin çöplüğüne gönderebiliriz.”