PAJK’tan 4 Nisan mesajı: Mücadeleyi yükselteceğiz

PAJK Koordinasyonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş gününü Kürt halkı ve özgürlük isteyen tüm insanlığa kutlayarak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme sözü verdi.

PAJK Koordinasyonu’nun 4 Nisan mesajı şöyle:

“Halkımızın önderinin 74’üncü doğum gününü, kadınlara, gençlere, Kürt halkı ve özgürlük isteyen tüm insanlığa kutluyoruz. Tanrıça ana kültürünün ürünü olan asi Üveyş ana şahsında tüm yurtsever ve emekçi annelere kutluyoruz.

Önder Apo’nun doğum günü, kadın ve insanlık için tarih, bugün ve gelecektir. Önderliğe sahip çıkmak, tarihe, bugüne ve geleceğe sahip çıkmaktır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü, bu süreçte kadınlara ve tüm insanlığa her zamankinden daha fazla sorumluluğu farz kılıyor.  Önder Apo’nun doğum günü şimdidir, şimdi ise önderliğin fiziki özgürlüğünden geçiyor.

Önderliğimizin doğum günü, insanlık tarihinin sayfalarında yeni bir başlangıç ve ilerlemedir.  Kadın özgürlük mücadelesinde yeniden doğuştur.  Kürt halkı ve tüm ezilen halklar için özgürlük umudu ve başarının garantisidir. Kadın özgürlük paradigması ve çizgisi bu projenin özüdür. Demokratik Modernite sistemi ve kadın konfederalizmi onun yaşam tarzıdır. Önder Apo'nun doğum günü, kadınlar, gençler ve halklar için büyük bir tarihsel önem ve anlam taşımaktadır.

Önderliğimiz bu kültürden büyük pay alan topraklarda insanlığın değerleri ve direniş tarihi için özgürlük yürüyüşünü başlatmıştır. Önder Apo, özgürlük yürüyüşünün her adımında, varoluşunun bilgi ve felsefesinden uzaklaşan bir halkı kurtarmıştır. Kapitalist Modernite çağına ve sistemine karşı Önder Apo'nun çıkışı kadınlar, Kürt halkı ve insanlık için tarihi bir çıkış oldu. Eril zihniyet ve kültüre karşı bilimsel, toplumsal, felsefi ve anaç bir çıkıştır. Önderliğimiz, özgür düşüncenin, kadının ve hür toplumun temellerini, bereketli ananın değer ve kültür ürünleri üzerine inşa etmiştir. Bunun için büyük bir mücadele geliştirdi. İnsanlık devriminin temelleri, kadın önderliğindeki sosyalist ve devrimci hareketi, ilk olarak Kürdistan'da atıldı. Ancak günümüzde özgür ve eşit yaşam paradigması, kadın özgürlük mücadelesi, kurtuluş ideolojisi ve jineoloji çizgisinde dünyada kadınlar ve insanlık için bir umut ve mücadele kaynağı olmuştur.

Önder Apo tarihsel ve önderliksel kişiliği ile büyük bir fedakarlık, tarihte benzeri olmayan direnişçi duruşu ile kadın-toplum adına özgürlük mücadelesinin sorumluluğunu yerine getiriyor. Önderliğimiz bu sorumlulukla dünyanın bütün egemen güçlerine karşı durmaktadır. Küresel hegemonik güçler, Önderliğimizin kendi şahsında temsil ettiği bu gerçeği, egemen sistemin çıkarlarına karşı bir tehdit olarak görmektedir. Korkularından dolayı önderliğe karşı büyük bir savaş yürütüyorlar. Önder Apo'nun doğumunun 75. yılı ile birlikte Önderliğimize karşı bu büyük savaş en çetin şekilde devam etmektedir. Önderliğin şahsında kadına ve topluma yönelik bu savaş faşist bir şekilde en üst düzeyde devam etmektedir.

Kürt kadınları ve halkı olarak, özgürlük mücadelesinin 51. yılında Önder Apo'nun doğum gününü kutluyoruz. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü mücadelemizin merkezinde yer alıyor. Bu temelde kararımız, Önderlik çizgisiyle doğru bağlılığımız, Önderliğin fiziksel özgürlüğü için verilen mücadelenin başarılı olmasından geçiyor.

Bu duygularla biz kadınlar ve halkların önünde duran tarihi sorumlulukla Önder Apo'nun doğum gününe anlam yüklüyoruz. Öncelikle her Kürt kadını tüm gücünü ve iradesini bu tarihi sorumluluk uğruna seferber etmeli ve Önderliğimizin özgürlüğü için gecemizi gündüzümüzü mücadeleye katmalıyız.

Bu kararlılıkla Önderliğimizin doğum gününü coşkusunu yaşıyoruz. Kadınların Önderlikle olan bu bağı ve derin dostluğuyla bir kez daha Önderliğimizin doğum gününü kutluyor, Önder Apo'nun fiziksel özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme sözünü veriyoruz.”