Paris’te katledilen Evîn Goyi için Maxmur’da taziye çadırı

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık günü gerçekleşen katliamda şehit düşen Evîn Goyi (Emine Kara) için Maxmur mülteci kampında taziye çadırı kuruldu.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve kadın hareketi öncülerinden Evîn Goyi (Emine Kara) için Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı'nda (Maxmur) yaşayan ailesinin evinde taziye çadırı kuruldu.

Taziye çadırına kitlesel olarak ziyaretler gerçekleşirken, Paris Katliamı şehitleri başta olmak üzere bütün devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra kamp sakinleri adına bir konuşma yapan İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Nuran Sezgin,  “Heval Evîn yaşamı boyunca zor koşullarda mücadele ederek bir gün bile endişe etmedi ve geri adım atmadı. Çünkü Önder Apo’ya, Kurdistan devrim şehitlerine ve Kürt halkına söz vererek mücadele safları içerisindeki yerini aldı. Heval Evîn,  Rojava’da da güçlü bir duruş sergiledi” dedi.

Sezgin, “Emeğiyle, duruşuyla ve yaklaşımlarıyla her bir insanın kalbinde kendisi için bir yer kazanmayı başardı. Bu nedenle düşman bilerek Heval Evîn’i hedef aldı. Failin yaşı 69 olabilir ama o sadece bir piyondu. Eğer 9 Ocak 2013’teki Paris Katliamı açıklığa kavuşsaydı bugün bu katliam gerçekleşmezdi. Tekrar ailesine, yoldaşlarına ve bütün yurtsever Kürt halkının ve dostlarının başı sağ olsun” diye ekledi.

Aile adına açıklama yapan Abdullah Kara ise bütün Kurdistan Özgürlük Şehitleri'ni anarak “Bütün şehitler onurumuzdur, canımızdır ve en kutsal değerlerimizdir. Bu özgürlük yolunda bir kişi de kalsak mücadele edeceğiz. Şehit Evîn artık bir ailenin şehidi değil bütün Kürt halkının şehididir. Sonuna kadar bu soykırımcı iktidar sitemine ve komplocu zihniye karşı savaşacağız” ifadelerini kullandı.