Parlamento başkanından saldırılara ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı, parlamentoda yaşanan saldırılara ilişkin yayınladığı mesajda, "Parlamentoda arbede çıkarmaya çalışan taraflar tüm parlamenterlerin, gazetecilerin ve parlamento çalışanlarının yaşamından sorumlular" dedi.

Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihamed, parlamentoda bugün yaşanan arbede ve saldırılara dönük bir ABD ve AB konsoloslukları ile sivil toplum örgütlerine bir mektup gönderdi.

Parlamento Başkanı mesajında şunları belirtti: "Ne yazık ki, bugün akşam kriz yaratmak isteyen bir grup, insani ölçülerin dışında, partili bir yaklaşımla parlamento binasına saldırdı. Buna karşı güvenlik güçlerinin hiçbir engelleme çabası olmadı. Onlar da parlamenterlere ve gazetecilere saldırdılar."

Yusuf Mihamed, mesajının devamında şu çağrıyı yaptı: "Tüm parlamenterlerin, gazetecilerin ve parlamento çalışanlarının güvenliği, şiddet uygulamak isteyen grubun boynundadır. Bu demokratik ve medeni olmayan tutumu uluslararası topluma duyurmak için tüm çabalarımızı devreye sokalım."