Pêşmerge ile Irak ordusu anlaştı

Irak ordusu ile pêşmerge güçleri arasında yapılan anlaşmaya göre, "çatışmaların durması, sınır kapılarının Irak güçlerine teslim edilmesi ve pêşmergenin 2003 sınırına çekilmesi" konusunda anlaşmaya varıldığı öğrenildi.

Pêşmerge komutanları ve KDP yetkilileri ile Irak ordusu ve ona bağlı Heşdî Şabî arasında yapılan görüşme sonrası anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Irak'ta yayın yapan El Afaq televizyonu, anlaşmaya göre sınır kapılarının Irak güçlerine teslim edileceğini ve pêşmergenin 2003 sınırlarına çekilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını iddia etti.

Görüşmeye ilişkin görüntüleri de yayımlayan söz konusu televizyonun haberin göre, Pêşmerge Mahmur-Giwêr Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, KDP Politbüro üyesi Roj Nurî Şawêys, Pêşmerge komutanlarından Serbest Lezgîn ile Irak ordusu ve Heşdî Şabî komutanları katıldı.

Mahmur'da yapıldığı belirtilen görüşmeye ilişkin El Afaq televizyonu konuşan Heşdî Şabî komutanlarından Welî Lefaq, "çatışmaların durması, sınır kapılarının Irak güçlerine teslim edilmesi ve Pêşmerge'nin 2003 sınırına çekilmesi" konusunda anlaşmaya varıldıklarını söyledi.

Irak Başkanı Haydar Ebadî de bugün yaptığı açıklamada "Bağdat ile Hewlêr'den oluşan bir heyetin sınırları belirlemesi ve sınır kapılarının merkezi hükümete teslim edilmesi için 24 saatlik ateşkes yapıldığını" söylemişti.