PJAK gerillalarından çifte kutlama

PJAK gerillaları, partilerinin 19’uncu kuruluş yıl dönümünü ve aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü doğum gününü fidan dikerek kutladı.

Kurdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve 4 Nisan’da PJAK’ın 19’uncu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir tören gerçekleştirdi.

Törende konuşan Zîlan Vejîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü PJAK’ın, özgürlük savaşçılarının ve her Kürt’ün doğuşu olarak kabul ettiklerini belirtti. Zîlan Vejîn, “PJAK yalnızca bir parti değil. arkasında elli yıllık mücadele tecrübesi bulunan, tarihsel, örgütsel, koruyucu, ahlaki ve ekolojik bir geçmişe sahip bir fikir, düşünce ve felsefedir. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin başarısı için Doğu Kürdistan ve İran’daki özgürlük mücadelesini yoğunlaştırmak ve genişletmeliyiz” dedi.

PJAK’ın özgürlük ve mücadele çizgisine dikkat çeken Zîlan Vejîn, PJAK’ın kuruluşundan bu yana ulusal ve demokratik karakter taşıyan bir parti olduğunu ifade etti.

Zilan Vejîn, “Önder Apo’nun doğuşu sadece bir kişiliğin doğuşu değil, Kurdistan’da özgür mücadelenin doğuşu anlamına gelmektedir. Bu doğuş Kurdistan’da yeni bir kişilik yaratmıştır” diyen Zîlan Vejîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

Konuşmanın ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü doğuş günü ve PJAK’ın 19’uncu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle fidan dikildi.