PJAK’tan Newroz mesajı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), 21 Mart Newroz Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

PJAK yaptığı açıklamada “Doğu Kürdistan başta olmak üzere ülkenin her yerinde direnişin, özgürlüğün ve demokrasinin Newroz’unun halkımıza kutlu olmasını diliyoruz. Newroz, halkımızın kurtuluş hareketinin yıllar içinde dirilişi ve ışığı olmuştur. Bugün bu kutsal hareket, Kürt halkı için özgürlük ve demokrasi sloganı ile dünya kamuoyunun zirvesine ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Doğu Kürdistan ve İran halkımız bir direniş yılını daha geride bırakarak Newroz’da haklarını talep edecek ve seslerini yükseltecektir.

Halkımızın Newroz’u, tüm kutsal sembolleriyle birlikte Kürdistan’ın dört parçasında ve Ortadoğu’da en büyük toplumsal mücadele hareketine dönüşmüştür. Halkımızın tüm bileşenleri, Newroz’u arzu ettikleri hak, özgürlük ve demokrasiye hizmet etmek için kutluyor.

Doğu Kürdistan ve İran’daki halkımızın özel coğrafi konumu nedeniyle Newroz, özgürlüğün simgesi, halkın vahşi katliamlara karşı verdiği mücadelenin kıvılcımı olmuştur. Bu nedenle Kürt halkı için Newroz, basit ve sıradan bir tatilden çok, toplumun varlığı ve özgürlüğü ile doğrudan ilişkilidir.

Halkımızın Newroz bayramını bir kez daha kutluyoruz. İnanıyoruz ki, halkımız Newroz alanlarına akarak Önder Öcalan’ın özgürlüğünün teminatı olacaktır.”