PJAK: Zehirleme saldırıları planlıdır

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Doğu Kürdistan ve İran’da artan zehirleme saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, protesto eylemlerini desteklediklerini bildirdi.

Aralık ayından bu yana binlerce kız öğrencinin zehirlenmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, zehirleme saldırılarının İran rejiminin topluma ve kadınlara savaş açma anlamı taşıdığını belirtti.

PJAK, “Zehirlenme maskesi altında yaşananlar İran rejiminin kadınlardan ve toplumdan intikam alma çabasından başka bir şey değildir. Faşist rejim, bu saldırılarıyla toplumun tümünü korkutmak istemek; Jin, Jiyan, Azadî isyanını bastırmak istemektedir” dedi.

“Rejimin sıradanlaştırmak istediği bu saldırılar kadınlara karşı geliştirilen planlı saldırılardır” diyen PJAK şunları ekledi: “Toplum ve öğrenci aileleri rejim güçlerinin güvenlik kurumlardan bir şey beklememelidir. Zira bu kurumların kendisi bu saldırıların ortağıdır. Diktatör ve faşist rejimlerde toplum ancak kendi kendini savunabilir.”

Zehirlemenin biyolojik bir saldırı olduğunu kaydeden PJAK,  “Zehirleme saldırılarına karşı başlatılan protesto gösterilerini destekliyoruz” vurgusunda bulundu.