PKK Şehit Aileleri Komitesi her hafta ‘katilleri’ soracak!-YENİLENDİ

PKK Şehit Aileleri Komitesi, Eylül ortasında Süleymaniye’de suikast sonucu katledilen Yasin Bulut (Şükrü Serhat) için bir eylem düzenledi. Komite, yetkilileri olayı aydınlatmaya ve katilleri bulmaya çağırdı.

PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut 17 Eylül’de Süleymaniye’nin Çarçıra Mahallesi’nde düzenlenen bir suikast sonucu katledildi.

Aradan 21 gün geçmesine rağmen halen katil ya da katiller yakalanmadı. Yetkililerin suikast ilişkin açıklama sözünü verdiği belgeler konusunda da sessizlik hakim.

Süleymaniye’de PKK Şehit Aileleri Komitesi, suikastin gerçekleştiği Çarçıra Mahallesi’nde bir eylem düzenledi.

Eylemde Şehit Aileleri Komitesi üyesi Armanc Hemereş, katillerin Hewlêr’de olduğunu bildiklerini söyledi.

Hemereş, “Yetkililer, Şükrü Serhat’ın katledildiği yerde birçok belge ve görüntü olduğunu ve açıklayacaklarını açıkladılar. Yetkililere buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz, belgeleri, görüntüleri paylaşın, olayı aydınlatın, katilleri bulun diyoruz” dedi.

“Şükrü Serhat’ın katilleri bulana kadar her hafta burada eylem yapacağız. Katillerin bulunup, yargılanmasını isteyeceğiz” diyen Hemereş, şöyle noktaladı:

“Amacımıza ulaşana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Her hafta düzenleyeceğimiz eylemlere herkesi katılmaya çağırıyoruz”