PKK: Tam bir ‘Önderlik Newrozu’ yaşandı

PKK Yürütme Komitesi, “Bu Newroz, gerçek anlamda bir zafer Newroz’u oldu. Tam bir ‘Önderlik Newrozu’ olarak yaşandı. Halkımız ve dostlarımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğini açıkça ortaya koydu” dedi.

Geçtiğimiz hafta boyunca görkemli şekilde gerçekleşen ve Kürt halkının iradesini, özgürlük talebini bir kez daha ortaya koyan Newroz kutlamalarına ilişkin PKK Yürütme Komitesi yazılı bir açıklama yaptı.

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm gerilla güçlerinin, yurtsever halkın ve demokratik dostların Newroz’unu bir kez daha kutlayan PKK Yürütme Komitesi, Hareket ve halk olarak tüm zamanların en büyük, görkemli ve anlamlı Newroz’unu yaşadıklarına dikkat çekti.

PKK Yürütme Komitesi devamla şu değerlendirmede bulundu:

“Yediden yetmişe tüm halkımız ve dostlarımız, yağmur-kar, çamur-soğuk demeden serhildana kalktı ve Önder Abdullah Öcalan etrafında kenetlendi. Botan’dan Serhat’a, Zagros’tan Dersim’e, Amed’ten İstanbul’a, Adana’dan İzmir’e, Qamişlo’dan Reqa’ya, Kerkük’ten Kandil’e, Hewreman’dan Merîvan’a, Avrupa’dan Asya’ya ve Afrika’dan Amerika’ya kadar dört parça Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında on milyonlarca insan sokaklara akıp Newroz meydanlarını doldurdu ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykırdı. İmralı işkence ve tecrit sistemini paramparça ederek, Önder Apo’yu milyonlarla buluşturdu.

TECRİT SİSTEMİNİ DAHA FAZLA SÜRDÜREMEZLER

Meydanlara akarak Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü isteyen herkesi selamlıyoruz. Önder Apo ve PKK ile yaşanan ellinci Newroz yılında yürütecekleri özgürlük ve demokrasi mücadelesinde üstün başarılar diliyoruz. Çok açık ki hiçbir şey kendiliğinden olmamaktadır. Her şey partimizin ve kahraman gerilla güçlerimizin yürüttüğü fedaice mücadele temelinde gerçekleşmektedir. Kadın ve gençler öncülüğünde on milyonlar halinde meydanları dolduran ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykıran halkımız ve dostlarımız tutumunu ve iradesini ortaya koymuştur.

“Gerillayı ezdik ve PKK’yi tasfiye ettik” diyenlere ağızlarının payını vermiştir. Artık İmralı işkence ve tecrit sistemini daha fazla sürdürmeleri mümkün değildir. Yine “Halk kırılmış, mücadeleyi kaldıramıyor” diyerek aslında kendi gerçeklerini gizlemeye çalışan oportünistler, karamsar ve kötümserler de ağızlarının payını almışlardır. Artık halkımızın karşısına eskisi gibi çıkmaları ve kafa karışıklığı yaratarak ihaneti destekleyen propaganda yapmaları mümkün olmayacaktır. Newroz’da halkımızın ve dostlarımızın bize verdiği mesajı da aldık ve de anladık. Önümüzdeki süreçte öncülük görevlerimizi daha güçlü yerine getireceğiz ve halkımızı eğitme, örgütleme sevk etme görevlerini daha başarılı yürüteceğiz.”

50. YILIN ZAFERİ ŞİMDİDEN GARANTİLENDİ

Görkemli Newroz kutlamaları ile “50. Önderlik ve Parti Yılı”na çok güçlü bir biçimde girildiği vurgusu yapılan açıklamada, “Bir bakıma ellinci yılın zaferi daha şimdiden garantilenmiştir. Bir avuç hain dışında on milyonlar halinde sokakları ve meydanları dolduran halkımız ve dostlarımız Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne ve özgür yaşama kilitlendiklerini ortaya koymuşlardır” denildi.

Bundan sonra da her günü Newroz yapma, “Her gün Newroz, her yer direniş” diyerek mücadele edilmesi gerektiğini bildiren PKK Yürütme Komitesi devamla şu çağrılarda bulundu:

“Nasıl ki 8 Mart’ı Newroz’la birleştirdiyseler, Newroz’u da ‘Kahramanlık Günü’yle birleştirerek ve oradan da 4 Nisan’a, 1 Mayıs’a ve Şehitler Ayına kesintisiz ulaşarak, Ellinci Önderlik ve Parti Yılı’nı en güçlü mücadele ve en büyük zafer yılı haline getireceklerdir. Tabii yaşanan Newroz’un etkisi bununla sınırlı da kalmayacaktır. 2022 kutlamaları, Newroz’u Kürdistan’ın dışına taşırarak tüm ezilenlerin birlik, direniş ve özgürlük bayramı haline getirmiştir. Bu nedenle etkisinin bir yılla sınırlı kalmayacağı, önümüzdeki on yıllara ve hatta yüzyıla yayılacağı kuşkusuzdur. Halkımızın özgürlük bilincinin ve direnişlerinin diğer ezilenlerle birleşeceği ve kardeşleşmeyi yaratacağı bir etkide bulunacaktır. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm işçi ve emekçiler bu mesajın gereğini pratikte yerine getireceklerdir.

Bunlar temelinde, başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, halkımızın ve dostlarımızın ‘Ulusal Kahramanlık Günü’nü kutluyor, Kahramanlık Haftası boyunca mevcut Newroz ruhunu ve direnişini geliştirerek sürdürmeye çağırıyoruz. Ölümsüz Komutanımız ve Ulusal Kahramanımız Mahsum Korkmaz Yoldaşı, şehadetinin 36’ncı yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Amacını başarma ve anısını yaşatma sözümüzü burada bir kez daha yineliyoruz.

GENÇLER GÜNÜMÜZÜN AGİTLERİ HALİNE GELMELİ

Bilindiği gibi, tarihi kahramanlık günümüz 21 Mart ile Ulusal Kahramanımız Agit yoldaşın şehadet günü 28 Mart, ‘Ulusal Kahramanlık Haftası’ olarak birleşmiş bulunuyor. Yani Newroz direniş ve zafer günümüz bir hafta boyunca yayılıyor. Bu Newroz, gerçek anlamda bir zafer Newroz’u oldu. Tam bir ‘Önderlik Newrozu’ olarak yaşandı. Halkımız ve dostlarımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğini açıkça ortaya koydu. Özellikle kadınlar ve gençler bu amaca kilitlenmiş olduklarını açıkça gösterdiler. Şimdi ‘Ulusal Kahramanlık Günümüzü de geliştirecekleri tarihi direnişle bu temelde karşılayacaklar ve sonrasıyla birleştireceklerdir. Kendilerini günümüzün Agitleri haline getirerek, özgürlük mücadelemizi zafer çizgisinde yükselteceklerdir.

Ayrıca 30 Mart 1972 Kızıldere Katliamı’nın ellinci yıldönümü yaşanmaktadır. Bu vesileyle Kızıldere Şehitlerini, Türkiye Devriminin Önderlerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarını ellinci şehadet yıl dönümlerinde saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarını elli yıldır PKK direnişi temelinde yaşattık ve şimdi de HBDH direnişi temelinde yaşatıyoruz. Birleşik devrim mücadelemizin zaferi temelinde amaçlarını başarmayı hedefliyoruz.

ULUSAL KAHRAMANLIK GÜNÜ NEWROZLAŞMALI

Yine 1 Nisan, PKK Yeniden İnşa Komitesi üyesi Nûda Karker yoldaş ile, Merkez Komite üyemiz Ferhat Dersim ve partimizin propaganda gücü Halil Dağ yoldaşların şehadetlerinin 14’üncü yıl dönümü oluyor. Mazlum Doğan çizgisinin yılmaz takipçileri olan Nûda, Ferhat ve Halil yoldaşlar şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Tüm yurtsever halkımızı ve demokratik dostlarımızı, Önderlik ve Şehitler çizgisinde kararlılık ve başarıyla yürüyerek ‘Ulusal Kahramanlık Günü’müzü Newrozlaştırmaya çağırıyoruz.”