Qeladizê’de işgalci Türk devleti protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları Qeladizê’de gençler öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Raperin’in Qeladizê’de ilçesinde yapılan açıklamayla Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları   Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Mücadeleci Genç Kadın Hareketi öncülüğünde yapılan açıklamaya protesto edildi. Qeladizê Parkı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı okuyan Şilan Ömar, işgalci Türk devletinin Rojava’ya ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını aralıksız sürdürdüğünün altını çizerek, şunları ifade etti:

“Halkımız, örgüt ve siyasi partiler bilinmelidir ki, halkımızın tüm kazanımlarına karşı tehlikeli bir plan vardır. Türk devleti kirli plana öncülük ediyor. Dünya ülkelerinin bir kısmı da onunla işbirliği yapmaktadır. Bu yüzden herkes saldırılara karşı çıkmalı.

Kürt halkının ve tüm Kürt güçlerinin birlik ve beraberliği Kürt halkını işgalcilere karşı başarıya ulaştırabilecek. Tüm pêşmerge güçleri, tüm halklar ve kanaat önderleri Kürdistan işgalcilerine karşı tavır almalı, ulusal görevlerini yerine getirmeli ve gerillaları desteklemelidir.”