‘Rêber Apo ile varlığımızı tanıdık’

4 Nisan’ı kendi doğuşları olarak kutladıklarını belirten Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin gerillaları, “Çünkü Önder Apo’nun doğuşuyla biz varlığımızı tanıdık. Özellikle kadınlara yeni bir yaşam sundu. Onu İmralı zindanından çıkaracağız” diyor.

HPG ve YJA Star gerillaları, Newroz coşkusuyla başladıkları kutlamaları, 4 Nisan heyecanıyla sürdürüyor.

Gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Lorîn Hesen: Önder Apo’nun doğuşunu başta Önder Apo olmak üzere bütün Kürdistan halkına kutluyorum. 4 Nisan, bizim gibi özgürlükçü halklar için çok değerli, bu yüzden dört parça Kürdistan’da ve bütün dünyada kutlanıyor. Çünkü Önder Apo, tüm halkların mücadelesi için ilham verdi. En fazla da kadınlar için özgürlük gerekçesi oldu. Kürdistan dağlarındaki kadınlar, 4 Nisanları büyük bir coşku ve moralle kutluyorlar. Her ne kadar Kürdistan dağlarına işgal saldırıları olsa da gerillalar olarak 4 Nisan’ı kendi doğuşumuz olarak kutluyoruz. Çünkü Önder Apo’nun doğuşuyla biz varlığımızı tanıdık. Ezilen halklar, özellikle de kadınlar kendilerini tanıdı ve irade oldu. Önderliğin doğuşunu bütün halklara ve yoldaşlara kutluyorum. 

‘ONA VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ’

Şervan Gerîla: Rêber Apo’nun doğuşunu kutluyorum. Rêber Apo’nun militanları olarak ona verdiğimiz sözün arkasındayız ve sözümüzü yerine getireceğimize dair iddialıyız. Çünkü Rêber Apo Kürdistan halkına verdiği sözü yerine getirdi; dolayısıyla Rêber Apo’ya sahip çıkmak bizim görevimizdir ve onu İmralı zindanından çıkaracağız.

Önder Apo’nun doğuşu denildiğinde bir halkın doğuşu aklımıza geliyor. Ayrıca Kürt halkı 4 Nisan’ı kendi doğuşu olarak görüyor. Biz de Kürdistan Özgürlük gerillaları olarak Rêber Apo’nun doğuşunu kendi doğuşumuz olarak görüyoruz ve diyoruz ki bu yılki doğuş, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü yılı olacak. Bu temelde dünya halklarının 4 Nisan gününü kutluyoruz.

‘YENİ BİR YAŞAM SUNDU’

Avesta Cûdî Merîvan: Önderliğimizin doğuşunu devrim şehitlerine, Kürt halkına ve bütün kadınlara kutluyorum. Önümüzdeki yıl Rêber Apo’nun doğum gününü onunla birlikte kutlayacağımıza dair umudum var. Rêber Apo dünyaya gözlerini açtığı günden bugüne Kürt halkı, dünya halkları, özellikle de kadınlara yeni bir yaşam sundu.

Her yıl 4 Nisan’ı kutluyoruz, gelecekte de kutlayacağız. Düşman her ne kadar işgal saldırılarında bulunsa da kutlamalarımızı engelleyemez. Ne kadar çabalasa da Önderliğe bağlılığımızı engelleyemez. Ruhuyla, kalbiyle, fikirleri ve paradigmasıyla Rêber Apo bizimle yaşıyor, biz de onunla yaşıyoruz. Bir kez daha devrim şehitlerinin, Kürt halkının savaş mevzilerindeki tüm yoldaşların Önderliğin doğuş gününü kutluyorum. Yaşasın yeniden doğuş!

ÖNDERLİKLE YAŞIYORUZ'

Rojbîn Sema: Devrim şehitlerimizin, yurtsever halkımızın ve tüm yoldaşların Rêber Apo’nun doğum gününü kutluyorum. Önderliğin ve dolayısıyla Kürdistan halkının doğuşu, ezilen halklar ve özellikle de kimliğini arayan kadınlar kurtuluş yoluna girdi. Bu nedenle 4 Nisan aynı zamanda bizim varlık günümüzdür. Çünkü Rêber Apo’nun emeğiyle bugünlere ulaştık. Her zaman can-ı gönülden Önderlikle yaşıyoruz.