Seyit Evran anıldı: Yaşamını halkının mücadelesini anlatmak için geçirdi

ANF Muhabiri Seyit Evran, Brüksel'de anıldı. KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Ülkesi ve halkının mücadelesine cevap olmak için, bilinmeyenleri açığa çıkarmak, PKK tarihini, Önder Apo’yu, gerillayı anlatmak için yaşamını geçirdi" dedi.

Rojava'da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen ANF Muhabiri ve özgür basın emekçisi Seyit Evran, dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törenle anıldı. Özgür Basın Emekçileri tarafından düzenlenen anma törenine çok sayıda gazeteci katıldı. KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da anmaya katıldı. Anma töreninin düzenlendiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve PKK bayrağı asıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve Ey Raqip Marşı’nın okunmasıyla tören başladı.

Seyit Evran’ın yaşam mücadelesini konu alan sinevizyon izlendi. Ardından Seyit Evran’ın arkadaşlarından Gazeteci Hüseyin Dağ, Evran’ın gençlik yıllarındaki mücadelesini ve Özgürlük Hareketi'ne katılım yılları ile ilgili bir konuşma yaptı.

'ONU YAŞATMAK ELİMİZDE'

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Evran’ın yürüttüğü mücadelenin aynı zamanda Özgür Basın mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “90’lardan başlayarak bugüne kadar mücadele etti. Kamerası, kalemi ile 4 parça Kurdistan'ı dolaştı. Kalemi ile hakikati dile getirdi. Kendisi diyor, bazı zamanlar her şey kalemdi, bazen de silahımız her şeydi. Aramızdan erken ayrıldı. Ülkesi ve halkının mücadelesine cevap olmak için, bilinmeyenleri açığa çıkarmak, PKK tarihini, Önder Apo’yu, gerillayı anlatmak için yaşamını geçirdi. Bu ruhu yaşatmak, halka yansıtmak ve yaşatmak elimizdedir. Bu Seyit’in kalemidir, kamerasıdır. Özgür basının tüm şehitlerin kalemi ve kamerasıdır” dedi.

Kartal'ın konuşmasının ardından Evran’ı tanıyan ve mücadelesine tanıklık eden gazeteciler de söz aldı.

Gazeteci Aysel Avesta da, “33 yıllık mücadelesi, 33 yıllık emeği, 33 yıllık devrimciliği, gazeteciliği ve araştırmacılığı bize büyük bir miras olarak kaldı. Seyit arkadaşın kadınlara yaklaşımı ve anlayışı da bahsedilmeye değerdir. Kurdistan’ın sevgisini, farklılıklarını küçük yüreğinde toplamıştı. Seyit nereye gitmişse orada bir parçasını bırakmıştır” diye konuştu.