Silêmanî Havalimanı'na saldırı protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Silêmanî Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırısını protesto eden halk, “Türkiye ile ticari ilişkilerin durdurulmasını ve mallarının boykot edilmesini istedi.

İşgalci Türk devletinin Silêmanî Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırısını protesto çağrısı ardından akşam saatlerinde Silêmanî’de bir araya gelen halk, kitlesel protesto yürüyüşü düzenledi.

Siyasetçi, aydın ve sanatçıların da aralarında olduğu yüzlerce kişi, işgale ve ihanete karşı sloganlar atarak Salim yolu üzerinden Baxê Giştî’ye kadar yürüdü. 

Yürüyüş sonrası protestocular adına Cotyar Reşîd bir konuşma yaptı. Reşîd şunları söyledi: “Süleymaniye halkı olarak soruyoruz; kan dökmenin ve düşmanlığın haram sayıldığı Ramazan ayında bu saldırı neden gerçekleştiriliyor? Soruyoruz; Türk devleti neden aralıksız bir şekilde Rojava ve Güney Kurdistan’da karşılıklık yaratmak istiyor? Son saldırı, Kurdistan halkının tümüne yönelik bir savaş ilanıdır. Birleşmiş Milletler Sözleşmesine göre sivil alanlara yönelik saldırı bir suçtur. Ancak Türk devleti Kürt halkına yönelik sürekli suç işlemektedir.”

Cotyar Reşîd, “Türkiye ile ticari ilişkiler durdurulmalıdır. Halk, Türk mallarını boykot etmelidir. Kurdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri, Türk devletinin elçisini çağırmalı ve uyarmalıdır. Birleşmiş Milletler ve Kürt halkının dostları, Türk devletinin bu saldırılarına artık karşı çıkmalı ve saldırılara yol açmamalıdır” dedi.