Simko Serhildan gibi savaşmak istiyordu

Türk devletinin 11 Temmuz 2018 yılında Amanos'a yönelik hava saldırısında şehit düşen HPG'li Senger Pola, Kürt halkının mücadele tarihine damgasını vuran binlerce kahramandan biri oldu.

HPG'li Senger Pola (Cemal Hesennejad) Kürt ulusunun özgürlüğü için dağlarda canını feda eden yoldaşları ile birlikte fedaice mevzilerde yan yana düşmana karşı savaştı. Bu mücadeleye öncülük etmek istediği yerin Kürdistan'ın özgür dağları ve PKK olduğunu biliyordu.

2015 yılında PKK hareketine katılan Senger Pola'yı en çok etkileyen şey, gerilladaki yoldaşlık ilişkisiydi. Yoldaşlarının nasıl fedaice savaştığını gören Senger Pola da büyük bir cesaret ve özveri ile mücadelesini yürüttü. Her geçen gün kendisini geliştiren Senger, umudu PKK'de ve Kürt halkında görüyordu. 

HPG gerillası şehit Senger Pola, PKK ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etmişti: "PKK'den bahsederken insan duygularını dile getirmekte zorlanıyor. Yıllarca konuşsak bile PKK'nin büyüklüğünü, yaşamını, gerçeğini tam olarak anlatamayız. Apocu felsefesi bir denizdir; ne dersek diyelim o denizin bir damlasını bile dile getiremeyiz. Apocu felsefe ile savaşanlar hedefledikleri amaçları için hiçbir engel tanımıyorlar. Gerilla olarak nerede bize ihtiyaç olursa orada mücadelemizi sürdüreceğiz."

KÜRDİSTAN HALKININ GÖNLÜNDE YAŞAYACAK

Senger Pola, sık sık Kürdistan doğasının güzelliği eşliğinde yoldaşlarına stranlar söylerdi. Büyük devrimci şehit Simko Serhildan'ı örnek alan şehit Senger, onun izinden giderek mücadelesini yürüttü. Bundan dolayı Simko Serhildan gibi Dersim ve Karadeniz'e giderek düşmana karşı savaşmak istiyordu. Hayallerinden biri düşmanın hiç tahmin etmediği bir alanda onlara darbe vurmaktı. Rojhilat'tan gelerek işgal edilen Bakur topraklarında savaşan şehit Senger, düşmana Kürdistan'ın tek parça olduğunu ve bütün parçalarını özgürleştireceklerinin mesajını verdi. 

Şehit Senger, 2017 yılında Amanos eyaletine geçme ve mücadelesini orada sürdürme önerisinde bulundu. Amanos'a gidecek olması onda ayrı bir coşku ve heyecan yaratmıştı. Bu hislerle Amanos'un zorlu yollarına düştü. Amanos dağlarında da şehit yoldaşlarının intikamını almak için düşmana karşı büyük bir mücadele yürüttü ve fedai bir ruhla devrimci görevlerini yerine getirdi. O, PKK'de ölümün değil ölümsüzlüğün olduğunu biliyordu. Şehit düştükten sonra da Kürdistan halkının gönlünde yaşayacağını ve yoldaşları ile birlikte yazdıkları direniş tarihinde yerini alacağını biliyordu. 

Senger Pola, 11 Temmuz 2018 yılında Amanos'ta Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düştü. Kürt halkının mücadele tarihine damgasını vuran binlerce kahramandan biri olan şehit Senger, Kürdistan devriminde sonsuza kadar yaşayacaktır.