Siyasi soykırım operasyonları Amed’de protesto edildi

HDP Amed İl Örgütü, HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek, siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl örgütü, Ankara merkezli yürütülen ve Kobanê eylemleri gerekçesiyle düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını Gazal Parkı'nda yaptığı açıklama ile protesto etti.

HDP bileşenleri, 78'liler Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri katıldı. Açıklamada "HDP susturulamaz" dövizleri açıldı.

HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen, gözaltı sürelerinin uzatılmasın tepki göstererek, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. HDP'nin işsizlerin, tacize, tecavüze uğrayan kadınların sesi olduğunu vurgulayan Hülya Alökmen, "HDP doğaya sahip çıkanın, işçinin sesidir. Sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların sesidir. Dinini kültürünü yaşatmak isteyen halkların sesidir. Adalet isteyenlerin sesidir. Tarafsız bilimsel üniversite isteyenlerin, demokrasi ve barış isteyenlerin sesidir. Dışarıda tıkanan iktidar çözümü yine iç siyasetini manüpüle etmek için Kürtlere ve Kürtlerin dostlarının başına vurmakta buluyor. Biz bunlara ne yaparsak yapalım kimse bunlara sahip çıkmıyor diye düşünüyor. Ama korkunç yanılıyorlar. Hayatın her alanında sesi olduğumuz kitle arkamızda. Milyonlar arkamızda. Biz biliyoruz bu büyük ablukayı da adaletsizliği de milyonların desteği ile aşacağız" dedi.

"Kimse bizim yarınlara olan barış özlemimize, adalet isteğimize, demokrasiye dönük taleplerimize karşı geri adım atacağımızı beklemesin" diyen Alökmen şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız gözaltına alındığı günden beri yandaş medya tek dilden arkadaşlarımızı suçlu göstermeye çalışıyor. Halk düşmanı olarak göstermeye çalışıyor. Şu an gözaltında olan arkadaşlarımızın bu halk için verdiği bedeli siz üç ömür toplasanız yan yana getiremezsiniz. Kirli elinizi, kirli dilinizi arkadaşlarımızdan çekin."

Alökmen, Amed’in Lice ilçesinde Şenlik köyüne bağlı Xambaz mezrasında, 28 Eylül 2009 tarihinde koyunları otlatırken Yayla Karakolu’ndan atılan havan topunun isabet etmesi sonucu katledilen 12 yaşındaki Ceylan Önkol'u da andı.

Ardından alkışlar eşliğinde "Bijî HDP", "HDP halktır halk burada", "Baskılar bizi yıldıramaz sloganları atıldı.

 

Oturma eyleminin ardından açıklama sona erdi.