Süleymaniye’de 73 fidan dikildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü, Süleymaniye’nin Qeredax ilçesinde 73 ağaç fidanı dikilerek kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü 4 Nisan vesilesiyle RJAK ve Tevgera Azadi (Özgürlük Hareketi) öncülüğünde Qeredax ilçesine bağlı Qazanqaye köyünde bir etkinlik yapıldı.

Köyde, Abdullah Öcalan’ın her bir yaşı için bir fidan dikildi. Etkinlik sırasında kısa bir konuşma yapan RJAK üyesi Sara Reza, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün zamanıdır. Önder Apo’nun doğum günü, direniş ruhunun doğum günüdür. Önder Apo şimdi 73 yaşında. Kürt halkı bugünü doğanın yenilenmesi olarak tanımlıyor” dedi.

Sara Reza, “Bugünün kadınlar için farklı bir anlamı var. Kürt kadınları Öcalan’ın fikri sayesinde güç kazandı. Her yıl, bugün vesilesiyle düzenlenen etkinliklere kadınlar öncülük ediyor” diye ekledi.

EMEKÇİLER PARTİSİ ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTEDİ

Kürdistan Emekçiler Partisi, 4 Nisan vesilesiyle yazılı bir açıklama yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Açıklamada, “Kürdistan Emekçiler Partisi olarak Önder Abdullah Öcalan’ın ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için yapılan tüm girişimleri destekliyoruz. Ulusal baskı dünyanın hiçbir yerinde tutuklamalar, savaş ve yok etme ile sağlanmaz. Türkiye’de Kürt sorununun çözümünün diyalog yoluyla gerçekleşebileceğini belirtiyoruz” denildi.

Emekçiler Partisi, “Sayın Öcalan’ın özgürlüğü Kuzey Kürdistan’daki Kürt halkının talebidir. Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, Türkiye ve bölgedeki savaşın sona ermesi anlamına gelir” ifadelerini kullandı.