Binler Süleymaniye’de işgal saldırıları ve ihaneti protesto etti

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve KDP’nin iihaneti Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde yapılan yürüyüşle kınandı.

Süleymaniye'de “İhanet çizgisine karşı Kürdistan’ı savunun” şiarıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
Sehuleke Caddesi’nde toplanan binler Baxê Giştî Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.  Halk sık sık “Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre xiyanet”, “Here ji derve here ji derve Tirkiye”, “Yeke yeke gelê Kurd yeke”, “Bijî yekîtiya gelê Kurd”, “gerîla, gerîla” ve “Terörist Erdoğan” sloganları attı. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldı.

Baxê Giştî Parkı’na kadar yürüyen halk, burada da sık sık sloganlarla KDP ihaneti ve işgalci Türk devletini protesto etti.

Başur Halk İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, “Türk devletinin gerilla bölgelerine ve Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırıları şiddetle kınıyoruz. KDP’nin ihaneti de kınıyoruz. PKK, Kürt halkının değerlerini koruyor. Halk sonuna kadar gerillanın direnişi ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin yanında olacak.

Güney Kürdistan’daki Kürt halkı, tüm siyasi partiler. KDP’nin ihanetine ve Türk devletinin işgaline karşı ulusal bir cephede yer almalı, işgal ve ihanete karşı durmalıdır.”

Açıklamanın ardından halk sloganlar atarak, dağıldı.