Süleymaniyeli gençler: İhanet edenlerin sonu gelecek!

Türk devletine ve KDP'ye seslenen gençler; “KDP ve Türk devleti bilsin; biz gücümüzü İmralı’dan ve gerilla direnişinden alıyoruz. Ulusuna ihanet edenlerin sonu gelecek” dedi.

Süleymaniye’de gençler, Medya Savunma Alanları’ndaki gerillalara sahip çıkmak, Behdînan’da tutsak ettiği ve ölüm orucuna giren 18 tutsakla dayanışmak ve  KDP’nin saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Salim caddesinden Baxê Giştî’ye kadar yürüyen gençler, aralıksız “Bijî gerîla” (Yaşasın gerilla) ve “Bimre xiyanet” (Kahrolsun ihanet) sloganları attı. 

Baxê Giştî’de Yurtsever Gençlik Derneği adına Rêdûr Germiyanî konuştu. Germiyanî, KDP’nin Türk devletiyle olan işbirliğine, gerillanın direnişine ve Behdînan’da tutsak ettiği aktivistlere yönelik baskılara dikkat çekerek, şöyle konuştu: “KDP’nin işgalci Türk devletine karşı direnen gerillara yönelik ihanetine artık yeter diyoruz. Düşmana karşı Kürdistan’ın her karış toprağını savunmak gerillanın hakkıdır.”

KDP ve Türk devletine seslenen Rêdûr Germiyanî, “KDP ve Türk devleti bilsin ki, biz gençler, gücümüzü İmralı’dan ve gerilla direnişinden alıyoruz. Halk ve gerilla asla birbirinden koparılamaz. Ulusuna ihanet edenlerin sonu gelecektir” dedi.