Sur'daki şehitlerin yakınlarından Arslan'ın ailesine ziyaret

Sur’daki şehitlerin aileleri, cenazesi 7 yıl sonra bir torba içerisinde babasına teslim edilen Hakan Arslan’ın ailesini ziyaret etti.

Amed'in Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’teki soykırımcı saldırılarda şehit düşenlerin aileleri, 7 yıl aradan sonra 29 Ağustos'ta cenazesi torba içerisinde babasına verilen Hakan Arslan için Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde kurulan taziyeyi ziyaret etti. Taziyeye, ailelerin yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Erzurum ve Karayazı örgütü yöneticileri katıldı.

'ŞEHİTLER KÜRDÜN ONURU VE GELECEĞİDİR'

Taziyedeki saygı duruşundan sonra kısa bir konuşma yapan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Meryem Soylu, Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin Kürtlerin onuru, geleceği ve aydınlığı olduğunu söyleyerek, “Bize tahammülleri yok. Bir anne ve baba, 7 yıl boyunca çocuklarının cenazesini aradı. 7 yıl sonra Hakan Aslan’ın cenazesi bir torba içerisinde babasına teslim edildi. Bu yapılarak Kürtlerin korkutulabileceği zannediliyor. Bitireceklerini zannediyorlar. Ama bilmiyorlar ki, Hakan şahsında her bir Kürt genci yüz Kürt gencine dönüşüyor. Bilmiyorlar ki, Kürtlerin öfkeleri, kinleri yüz kat daha artıyor” dedi.

 Soylu, Kürt cenazelerine dönük saldırıların, insanlıkta hiçbir karşılığının olmadığını belirterek, "Ama öyle vahşi bir devlet var ki karşımızda, mesele Kürt olunca hiçbir hak tanımıyor” şeklinde konuştu.

 Hakan Arslan’ın babası Ali Rıza Arslan, taziye ziyaretleriyle yükünün hafiflediğini söyledi, taziyeye katılıp kendileriyle dayanışan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Hakan Arslan’ın ailesi taziyeye gelen heyetle birlikte mezarlık ziyareti gerçekleştirdi.