Taziye evlerini seçim bürolarına çevirdi

AKP Van İl ve İlçe Örgütleri, mahallelerde bulunan taziye evlerini seçim bürosu haline getirdi.

AKP, Van’da son dönemlerde taziye evlerini seçim malzemesi haline getirdi. AKP’liler hemen hemen her gün/gece değişik mahallelerde bulunan taziye evlerinde seçim toplantıları düzenliyor.

Van’ın Erciş, Muradiye, Çaldıran, Edremit, Gürpınar ve Tuşba ilçelerinde Ramazan Ayı ile birlikte AKP’nin seçim toplantıları da artmaya başladı.

Taziye evlerinde yapılan toplantılara AKP İlçe başkanları ve yöneticileri katılırken, bazı mahallelerde AKP’ye yakın muhtarlar da toplantılara öncülük ediyor.

Özellikle bazı mahalle muhtarları, insanları taziye evlerine başka gerekçelerle çağırdığı, taziye evine gelen vatandaşları AKP yöneticilerinin karşıladığı ve AKP’nin propagandası yaptığı öğrenildi.

AKP’nin taziye evlerindeki toplantılarının yanı sıra kadın kolları da iftar sonrası bazı evlerde toplantılar düzenliyor. Dini sohbetler adı altında düzenlenen toplantılar daha sonra AKP’nin seçim toplantısına dönüşüyor. Özellikle yoksul aileleri hedef alan AKP, bu aileleri Ramazan yardımları adı altında etkilemeye çalışıyor.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Başak Der, Veren El, Hayrat Derneği, Ensar Derneği gibi birçok dernek faaliyetlerini artırdı. Bu dernek ve vakıflar, AKP yöneticileri gibi çalışma yürütüyor.