Tecavüzcü korucuya pozitif ayrımcılık: Tecavüz değil ‘sarkıntılık’

Çocuğa cinsel saldırı suçundan tutuklanan ancak kısa sürede tahliye edilen korucunun dosyası, “sarkıntılık” kapsamında değerlendirildi. Korucu’nun amcası AKP’li Tahir Dural, dosyaya direkt müdahale ederek dosyanın suç vasfının değişmesini sağladı.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli (Repetik) Mahallesi’nde korucu Faik Dural ve yakın arkadaşı hayvan tüccarı Mahmut Hüngür, 23 Aralık 2021’de Hoşap Yatılı Bölge Okulunda okuyan 16 yaşındaki H.D isimli çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

Korucu Faik Dural ve yakın arkadaşı Mahmut Hüngür, H.D’nin ailesinin şikayeti üzerine “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak AKP’lilerin devreye girmesi ve şikayetçi aileye yönelik korucu tehditleri üzerine H.D’nin ailesi şikayetinden vazgeçti ve korucu Dural, 15 Şubat 2021 günü mahkemeye çıkarılmadan tahliye edilirken arkadaşı Mahmut Hüngür’ün ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

H.D’nin ailesinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Kamu davası’ açılmasına karar verdi.

KORUCUYA POZİTİF AYRIMCILIK

Korucu Dural ve Hüngür’ün 16 yaşındaki H.D’ye cinsel saldırı davasında ilk duruşma, 23 Mart 2022 günü Van 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Korucu Dural, hakkındaki cinsel saldırı suçlarını itiraf etti. Diğer saldırgan ise tüm suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti.

Mahkeme, Dural ve Hüngür’ün dosyasının ayrılmasına; Dural’ın “sarkıntılık” suçundan yargılanmasına ve dosyasının  Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine; Mahmut Hüngür’ün ise yargılamasının 7. Ağır Ceza Mahkemesinde sürmesine karar verdi.

Hüngür’ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, karar duruşmasının ise 1 Nisan 2022 günü görülmesine karar verdi.

DURAL DOSYASINA AKP’Lİ AKRABASI MÜDAHALE ETTİ

Mahkemenin, suçunu itiraf eden korucu Dural’a pozitif ayrımcılık uygulayarak, “sarkıntılık” gibi basit suç kapsamına alınmasının sebebi ise kısa sürede ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre korucu Dural’ın Gürpınar Belediye Meclis Üyesi olan amcası AKP’li Tahir Dural dosyaya direkt müdahale ederek dosyanın suç vasfının değişmesini sağladı.

Hakkında önce hukuksuz bir biçimde tahliye kararı verilen, bütün suçlamaları kabul eden ancak yine dışarıda elini kolunu sallayarak gezen tecavüzcü korucu Faik Dural’ın duruşması ise 26 Mayıs 2022 günü Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.