Tekman'da Newroz kutlandı, tecrit protesto edildi

Tekman ilçesinde Palandöken Dağı eteklerinde Newroz kutlandı. Etkinlikte İmralı tecridi de protesto edildi.

2022 Newrozu, Erzurum'un Tekman ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. İlçe merkezinde bulunan Dörtyol Kavşağı’nda kutlanan Newroz'a, sabah saatlerinde gelişler başladı.
Halkın coşkuyla geldiği Newroz alanında, kutlama halaylarla başladı. Halk, Newroz ateşini büyük coşkuyla yaktı ve binlerce kişi Newroz ateşi etrafında halay çekti.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Newroz kutlamaları kolay kazanılmadı, büyük mücadeleler ile kazanıldı. Büyük gayretlerle direnişlerle kazanıldı" dedi.

'ÜLKE TECRİT ALANI OLDU'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 2013-2015 yıllarında yapılan görüşmeleri hatırlatan Gergerlioğlu, “İmralı’nın mesajları Diyarbakır Newroz meydanlarında okundu... Peki bu çözüm sürecini niye bitirdiniz? Bitirmekle kalmadılar, şu anda o çözüm sürecinde bütün bu ziyaretleri gerçekeştirenler hakkında soruşturmalar, davalar açtılar; zindanlara attılar. Bu nasıl utanmazlıktır? Bu senin izninle oldu. O halde Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Figen Yüksekdağ, Sayın İdris Baluken ve diğer arkadaşlarımız yargılanıyorsa, zindanlardaysa, peki o zaman siz niye yargılanmıyorsunuz? Madem bizi yargılamaya çalışıyorsunuz, o gün bir ortak çözüm bulunmaya çalışılıyordu bilin ki sıra size de gelir, ‘İktidar sahibiyiz, yargının sahibiyiz, bize kimse bir şey yapamaz’ demeyin, öyle bir şey yok. Gün değişir, devran döner ve sıra size de gelir” ifadelerini kullandı.
Ülkenin tecrit alanına çevrildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Cezaevlerindeki tecrit de bitsin, İmralı’daki tecrit de bitsin. Bu çözüm bundan başka bir türlü sağlanmaz" dedi.
Gergerlioğlu’nun konuşması ardından Newroz kutlaması, sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde atılan sloganlarla devam etti.