Tevgera Azadî: Halklar ve barış önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutluyoruz

Tevgera Azadî, 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak "halklar ve barış önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş gününü kutladıklarını" duyurdu.

Tevgera Azadî, 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Kürt Halk Önderinin tüm hayatını Kürt halkının özgürlük ve onurlu bir yaşam mücadelesine adadığını belirten Tevgera Azadî, “Halklar Önderi Rêber Apo, 24 yıldır dünya faşizminin ve sömürgeciliğinin gardiyanları tarafından hiçbir hak ve adalet olmaksızın İmralı Cezaevi’nde esir tutuluyor. Bu durum aynı zamanda Kürt halkını yok etme politikasının ve uluslararası kanunların dışında bırakan katliamların devamı anlamına gelmektedir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen ağır tecrit koşullarının kırılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi: “Önder Apo’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmalı ve tecrit sistemini kırmalıyız. Bu da biz kadınlara, gençlere ve özgürlük savaşçılarına tüm engellere karşı direnişi ve mücadeleyi sürdürmek için insani bir görev ve sorumluluk ve mücadele yüklemektedir.”