'Türk devletinin Heftanin'deki planlarını altüst ettik'

Türk devletinin saldırılarına karşı direnmeye devam edeceklerini söyleyen HPG gerillası Fırat Çekdar, "Heftanin'de planlarını altüst ettik. Düşmanın Kürdistan'ı işgal etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Türk devletinin Heftanin'e yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Bu saldırılara karşı HPG/YJA Star gerillaları da son nefeslerine kadar direniyor. Heftanin'deki direnişte yer alan gerillalardan biri de Fırat Çekdar. Türk devletinin Heftanin'e yönelik başlattığı işgal saldırısının 1 yılı geride bıraktı bilgisini paylaşan Çekdar, buna bir sonuç elde edemediklerini söyledi. 16 Haziran'da başlayan saldırıların çok yoğun olduğunu ve sadece Xantur'un 72 defa bombalandığını belirten Çekdar, 3 gün, 3 gece süren çatışmaların sonucunda Türk devletinin büyük darbeler yediğini söyledi.

Pirbula köyünde yaşanan çatışmalarda Türk devletine büyük bir ders verildiğini kaydeden Çekdar, "Düşman gelip bölgeyi işgal etmeyi düşünüyordu. Burada düşmanı pusuya düşürüp etraflarını sardık. Birçok asker ve çeteleri silahlarını bırakıp kaçıyordu. Yaklaşık 60 kişi geldiler ama 20 kişi ancak dönebildi. Kimi öldü, kimi kayboldu. Sistemleri alt üst oldu ve bir anda cehenneme düştüler. Pirbula'da kullanmadıkları teknik kalmadı. Havadan ve karadan çok yoğun saldırdılar ama profesyonel gerilla karşısında bir sonuç alamadılar" diye konuştu.

HALKIMIZIN KATLİAMA UĞRAMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Gerilla olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Çekdar, Kürdistan'ın 4 parçasında bir savaş olduğuna dikkat çekti. Türk devletinin Kürt halkını yok etmeyi ve Kürdistan'ı işgal etmeyi hedeflediğini vurgulayan gerilla Çekdar, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Özellikle Başur'u işgal edip ülkelerinin bir parçası yapmak istiyorlar. En son Banike köyünde 3 evi yaktılar.

Hedefleri sadece PKK değil. Hedefleri Kürt halkını ve Başur toprağını ele geçirmek. Fakat gerillalar olarak işgale ve halkımızın katliama uğramasına müsaade etmeyeceğiz. Heftanin'de nasıl planlarını altüst ettiysek, kutsal topraklarımızı işgal etmelerine de izin vermeyeceğiz. Düşman karşısındaki tutumumuz her zaman direniş olacaktır."