TUHAY-DER’den 9 Ekim çağrısı

Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, halkı 9 Ekim’de Amed’de yapılacak olan tecridi protesto yürüyüşüne davet etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun 25. yılı vesilesiyle 9 Ekim günü Amed/Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması ve yürüyüş için çağrılar sürüyor.


Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, Uluslararası Komplo’nun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında 50 milyonluk Kürt halkını hedef aldığını söyledi. Komplonun sürdüğünü belirten Uyar, “O günden beri Türkiye de bir türlü krizden çıkamamıştır. Sadece Kürtlerle uğraşıyorlar. Kürtler katlediliyor, dağları bombalanıyor, siyasi partileri kapatılıyor. Türkiye, hukuk ve adalet ilkesini kaybetmiştir. Halbuki Türkiye'nin bu krizden çıkmasının tek yolu, Abdullah Öcalan ile görüşülmesi ve özgürlüğünün sağlanmasıdır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 31 aydır hiçbir haber alınmadığını hatırlatan Uyar, tecridi kırma eylemleri kapsamında 9 Ekim’de Amed’de düzenleyecekleri yürüyüşe bütün halkı davet etti. Uyar, şunları ekledi: “Tüm halkımızı Amed/Koşuyolu Parkı’na bekliyoruz. Saat 13.00’te orada buluşacağız. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, halkın özgürlüğüdür.”