Türk askeri Şikeftan köyünü boşaltıyor

Şemdinli’ye bağlı Şikeftan köyü 40 gündür asker ablukasında. Türk askeri, baskıyla köyü boşaltıyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Şikeftan köyü, Yüksekova’da Polis A.K.’nin kullandığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcının ele geçirildiği 21 Mart’tan bu yana asker ablukasında. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın yaşandığı tarihte, Irak’ta patlayıcı madde yüklenen aracın Şemdinli’ye getirildiği ve hedefin de İstanbul olduğunu iddia etti. Soylu’nun açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Şikeftan köyü askerlerce ablukaya alındı. Askerler,  “uyuşturucunun yüklendiği yer” olduğu iddiasıyla ablukaya aldığı köye girişlere 40 gündür engel oluyor.
 
Türk askeri, baskı yaparak köyü boşaltıyor. 50 aileden 35’i köyden ayrıldı. Köyde şu an 15 hanenin kaldığı öğrenildi. Kalan ailelerden 14’ünün de koyunlarını sattığı, satmayan bir ailenin sürekli askerler tarafından taciz edildiği öğrenildi.
 
Türk devletinin işgal saldırıları sonrası köydeki baskının arttığı aktarıldı. Köylülerin içme suyu 10 gündür kesik. Köylülerin evlerinden uzaklaşmalarına da engel olunuyor. Erzak almak için köyden dışarıya çıkanların ince arama işkencesine ve kimlik kontrolüne maruz kaldığı öğrenildi.