Türk askerinin ağaç kıyımına karşı halktan tepki

Şırnak Barosu’nun kentteki ağaç kıyımının durdurulması amacıyla yaptığı çağrının ardından 180 kişi valilik ve kaymakamlara başvurdu.

Şırnak’ın Besta Bölgesi ile Cudi ve Gabar dağlarında iki yıla aşkın süredir Türk askerinin gözetiminde korucular tarafından orman kıyımı yapılıyor. İki yılda on binlerce ton ağaç kesilerek, Urfa, Antep ve Maraş gibi kentlere satılmak üzere götürüldü. Kesimin durdurulması için hem kentteki sivil toplum ve meslek örgütleriyle halk birçok kez çağrı yaptı.

Şırnak Barosu, son olarak “Vatandaşlarımıza çağrı” başlığıyla bir metin yayımlayarak, halkın kıyımın durdurulması talebiyle Şırnak Valiliği ve kaymakamlıklara başvurmasını istedi. Bu çağrıdan sonra Şırnak, Cizre ve Silopi’den 180’den fazla kişi, valilik ve kaymakamlıklara orman kıyımının durması için dilekçe verdi.

Baro tarafından yapılan çağrının üzerinden iki gün geçmesine rağmen şuan Şırnak merkezde 150 kişi, Silopi 20’den fazla ve Cizre'de ise 10’dan fazla kişi ilgili dilekçeyi kaymakamlık ve valiliğe sundu.

Muhammed Darga isimli kişi, imzalayıp hazırladığı dilekçeyi Cizre Kaymakamlığına teslim etmek istedi. Ancak kaymakamlık yetkilileri başvuruyu almayacaklarını belirterek Darga’yı Şırnak Valiliği’ne yönlendirdi. Bunun üzerine Darga, hazırladığı dilekçeyi posta yoluyla Şırnak Valiliği’ne gönderdi.
Öte yandan Şırnak Barosu, halka taslak dilekçeyi imzalayıp, valilik ve kaymakamlıklara göndermeleri yönündeki çağrısını yineledi.