Türk askerleri bir kolberi katletti

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Esendere Beldesi ile Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentinin sınır köyü olan Koranê’de askerler kolberleri taradı. Saldırı sonucunda Misleh Qasimî isimli bir kolber yaşamını yitirdi.

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Esendere Beldesi Güldalı (Bilindbasan) köyü ile Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentine bağlı Koranê köyü arasındaki sınır hattında, 2 kolber askerler tarafından tarandı.

Misleh Kasimî (23) ile Mislim Kasimî (22) adlı kardeşler, geldikleri Türkiye sınırından Urmiye’nin Koranê köyüne geçiş yaparken, askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralanan kardeşler, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen Misleh Kasimî yaşamını yitirdi. Mislim Kasimî’nin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kolberlerin akrabası olan Kemal Alizade, olayın dün sabah 04.00 civarında yaşandığını ve iki ülke sınırı arasında bulunan sınırdan yüklerini bıraktıktan sonra dönen akrabalarının askerlerin ateşi sonucu yaralandığı söyledi. Kız çocuğu Misleh’in kalbine 2 kurşun isabet ettiğini söyleyen Alizade, cenazenin hastane morguna kaldırıldığı bilgisini verdi. Hastanede tedavisi süren Mislim’in ise sol bacağına 2 kurşun isabet ettiğini söyledi.