Türk devleti buyurdu, Kürdistan haritası silindi

KDP denetimi altındaki Zaxo Üniversitesi’ne asılan Kürdistan haritası, Türk devletinin isteği üzerine asılı kaldıktan 22 gün sonra kaldırıldı.

Zaxo Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’ne 20 Ağustos’ta büyük Kürdistan haritası asılmıştı, ancak harita bugün üniversite yönetiminin kararıyla söküldü, yerine sadece Kürt Bölgesel yönetiminde kalan toprakların haritası çizildi.

Türk devletiyle yakınlığıyla bilinen ve kendisi de Türkmen olan Kürdistan Bölgesi Bileşenlerden Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, Zaxo Üniversitesi Türk Dili Bölümünü ziyaret ederek bu haritayı görmüştü.

Edinilen bilgilere göre, Türk devleti, Aydın Maruf aracılığıyla Güney hükümet yetkililerine bu haritanın kaldırılması için baskı yaptı. Bu talebin Zaxo Üniversitesi rektörüne iletilmesi sonrası harita kaldırıldı.

Rektörlükten Kürdistan haritasının kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, bu olay bir kez daha KDP’nin, yüz binlerce şehidin kanlarıyla sulanmış Güney Kürdistan topraklarını Türk devletinin ayakları altında ezilmeye mahkum ettiğinin bir göstergesi.