Urfa'da tutsakların açlık grevi sürüyor: Sonuç alana kadar eylemdeyiz

Urfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların açlık grevi sürüyor. Aileler, "Sonuç alana kadar kararlılar" derken, tutsaklar, demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Urfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 tutsağın hak ihlallerine karşı başlattığı açlık grevi 11’inci gününde sürüyor. Eyleme 15 Ağustos itibarıyla 10 tutsak daha katılmıştı. Devam eden açlık grevlerini izlemek için Özgülük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Urfa Barosu, Urfa Tabip Odası, ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) bir heyet oluşturdu. Heyet, 13 Ağustos'ta cezaevinde yaşanan sorunlara dair cezaevi müdürü ile görüşmek istedi ancak müdür görüşmeyi kabul etmedi. Açlık grevlerini izlemek için oluşturulan heyet, önümüzdeki günlerde yeniden tutsakları ziyaret edecek.

Açık görüşe giden aileler, tutsakların, talepleri kabul edilinceye kadar eylemde kararlı olduklarını aktardı, demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.

AÇLIK GREVİNDEKİ TUTSAKLAR

Açlık grevini 11’inci gününde sürdüren tutsakların isimleri şu şekilde: “İdris Duruk, Emin Çetindaş, Ömer Aslan, Suat Berlik, Selami Çiftçi, Mazlum Doğan Tanış, Şervan Muhammed, Emin Korkmaz, Lokman Ayebe ve Abdulselam Demir.”

Açlık grevine 15 Ağustos’ta katılan tutsaklar da şunlar: “Keleş Celal, Oğur Faikoğlu, Mustafa Müslüm, Haşim Arslan, Cuma İbrahim, Kenan Doğan, Mahmut Tutal, Ferit Ak ve Abdulkadir Budak.”