Vali Gündüzöz HDP’ye oy veren köylere hizmet götürmedi

Mûş’un önceki valisi İlker Gündüzöz, HDP/Yeşil Sol Parti’ye oy veren köylere, “Sizin karneniz bozuk, size hizmet getirilmeyecek” dediği ortaya çıktı.

Önceki dönem Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun atamasıyla görevlendirilen vali ve kaymakamlar, Kurdistan’da özellikle HDP/Yeşil Sol Parti’nin oy oranlarının yüksek olduğu yerellere hizmet götürmeyerek, halkı siyasi tercihlerinden dolayı cezalandırma politikaları gütmüştü.

Son olarak Mûş’a bağlı Pazû köyünde yaşayanlara, kentin önceki valisi İlker Gündüzöz, “Sizin karneniz bozuk, size hizmet gelmeyecek” dedi.  

Pazû köyü yolu yıllardır yapılmıyor. Yaklaşık 15 kilometrelik yol, araçların geçemeyeceği düzeyde çukurlardan derin oluşuyor. Köyde sağlık ocağı, kanalizasyon ve düzenli su şebekesi bulunmuyor, elektrik kesintileri de sürekli yaşanıyor.

Köylüler, tüm bunları Süleyman Soylu’nun ekibinde olan ve Mûş’ta iktidara yakınlığıyla bilinenlerin dışında hiç kimseye hizmet götürmeyen önceki vali İlker Gündüzöz’e anlattıklarını, ancak Vali'nin onlara ‘Sizin karneniz bozuk, size hizmet getirilmeyecek’ dediğini aktardı.

Köy, yurtsever kimliğiyle bilinen ve her seçimde Kürt siyasi hareketine oy veren bir köy olması hasebiyle, vali Gündüzöz tarafından ‘kara listeye’ alınmış.

Köylüler, düğün ve taziyelerine bile yollarının kötü olmasından dolayı kimsenin gelmediğini söylüyor. Kent vekillerinden konu ile ilgili girişimlerde bulunmalarını talep eden köylüler, mevcut sorunlarının derhal çözülmesini istiyor.

Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, köye yaptığı ziyaret esnasında incelemelerde bulunarak köylülerin sorunlarını dinledi. Sümeyye Boz, gerekli adımları atacaklarını ve sorunları hem Meclis gündemine taşıyacaklarını hem de kente yeni atanan vali ile konuşacaklarını belirtti.