Van Büyükşehir Belediyesi'nde torpille kardeş kıyağı

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları, yakınlarını işe almaya devam ediyor. Bazı daire başkanları kardeşleri ve kuzenlerini belediyeye yerleştirmeyi başardı.

Van Valisi Kayyum Mehmet Emin Bilmez tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzlukların, rüşvetin, zimmetin ardı arkası kesilmezken şimdi de bazı daire başkanları harekete geçerek yakınlarını belediyede işe alıyor. Aynı soyadlarından birçok ailenin işe alındığı belediyede Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Murat Türlü’nün kardeşi Hakan Türlü aynı birime müdür olarak alınırken, Çevre Kontrol Koruma ve Daire Başkanı Serkan Başdinç ise kardeşi Mithat Başdinç ile kuzeni Muhammed Başdinç’i işe aldı.

KAYYUM BUNU HEP YAPIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl gerçekleştirdiği 15 kişilik zabıta alımında KPSS puanıyla ilk 15’e girenlerin içinden sadece 2 kişi ‘mülakat’ engeline takılmadan işe alınırken, KPSS'den yüksek puan alan 13 kişi ise mülakat engeline takılmıştı. Yerlerine alınan kişilerin ise KPSS'den aldıkları düşük puanları mülakat ile yükseltilmişti.

17 Aralık 2021 tarihinde İŞKUR üzerinden şoför olarak alınması planlanan 70 personel için bazı kişilerin menfaat temini girişimleri olduğu ve işe girmek için rüşvet verildiği ortaya çıkmış ancak VBB bu iddialar için “Terör örgütüne müzahir medyanın iftirası’ diyerek işlenen suçu örtbas etmişti.

Son olarak 33 şoförün alımında bu defa da Vanlılar işe alınmamış, Trabzon başta olmak üzere diğer kentlerden getirilen kişiler Van’da ikamet ediyor gibi gösterilerek sınavda torpille işe alınmıştı.

Van Valiliği, bu haberi de “Bazı HDP’li çevrelerin yalan ve iftirası’ diyerek işlenen suçu inkar etmişti.