Van'da ailelerin Adalet Nöbeti 112. gününde

Van'da tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti 112. gününde devam etti.

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 112’nci gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’nde 6 yıldır tutsak bulunan İrfan Sabay’ın annesi Behice Sabay ve Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 7 yıldır tutsak bulunan Nihat İşnaz’ın annesi Muhteber İşnaz sürdürdü. Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Başkale İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Başkale İlçe Eşbaşkanı Şengül Polat, "Anneler, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin son bulması için burada. Hasta tutuklular, dışarıda ailelerinin yanında tedavi olmalı. Ağır hastalılarına rağmen ATK raporlarında ‘cezaevinde kalabilir’ deniliyor. Sivas Katliamı’nın faillerinden biri olan şahıs, hem yaşı hem de hastalığı gerekçe gösterilerek serbest bırakılmıştı. Ancak, daha ağır durumda olan siyasi tutuklular tahliye edilmeyerek ceza içinde ceza yaşatılıyor” dedi.

'TEMEL HAKLARI BİLE ÇİĞNENİYOR'
 
Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki Nihat İşnaz’ın annesi Muteber İşnaz ise belediyede temizlik işçisiyken tutuklandığını belirterek, “Cezaevlerinde tutukluların en temel hakları verilmiyor. Oğlum, bir ay önce ameliyat edilmiş ancak bize haber verilmedi. Ameliyat sırasında ya çocuğuma bir şey olsaydı, bu yapılan adalet mi" diye tepki gösterdi.

Anne İşnaz, “Bir yerde adalet yoksa insanlar oradan uzaklaşır. Bizler yaşadığımız sürece çocuklarımızın arkasındayız. Çocuklarımız üzerindeki tecridi ve adaletsizliği kabul etmiyoruz, kaldırın. Kürtler olarak adalet ve barış istiyoruz, savaş istemiyoruz. Oğlum belediyede temizlik işçisiydi ve oğluma ‘terörist’ diyorlar. Ziyarete gittiğimde çocuğumu tekerlekli sandalye üzerinde görüyorum, bu adalet midir? Cezaevlerindeki hak ihlalleri bir an önce çözüme kavuşturulsun” diye belirtti.