Van’da AKP-MİT ortaklığı: İhaleleri paylaşıyorlar

AKP Van Milletvekileri Abdulhalat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar, iş ortakları olan istihbarat elemanlarıyla beraber Van’daki bütün ihalelere çöktü. Arvas ve Gülaçar’ın oğulları da birçok ihale ve yatırımda gizli ortaklar olarak rant elde ediyor.

AKP Van Milletvekilleri Abdulhalat Arvas ve Osman Nuri Gülaçar’ın iş hayatı oldukça hareketli geçiyor. Yapılan her ihaleden pay alan ikili, aynı zamanda kamu kurumlarına alınan personelden de yüklü miktarda haksız kazanç elde ediyor.

Kamu kurumlarında yemek ihalesini bile alan Arvas ve Gülaçar, organize suç örgütü gibi çalışırken yaptıkları tüm usulsüz işleri ise oğulları üzerinden yürütüyor.  Abdulhalat Arvas’ın oğlu, Van’da bazı yatırımlarda gizli ortak olarak hareket ederken içinde MİT’çi bazı personellerin de olduğu ortakları ile beraber işe sermaye koymadan para kazanıyor.

VERGİ ÖDEMEDEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Aralarındaki siyasi nüfuzu kullanan ve tek kuruş vergi ödemeyen Arvas ve AKP’li Osman Nuri Gülaçar , birçok kişiyi para karşılığında bekçi ve polis olarak işe alıyor.

Sağlıkçı, hakim ve savcı alımına kadar müdahale eden Gülaçar, geçen yıl bazı kişiler savcı ve hakim mülakatından geçemeyince, bu kişilerin tepkisi sonucu yaptığı usulsüzlük ortaya çıktı.

Gülaçar tarafından bekçi olarak işe alınacağına dair söz verilen ama işe alınmayarak dolandırılan bir bekçi; “Çoğumuz bu işe girebilmek için kredi çektik. Ama Gülaçar ve Arvas’ın çocukları tarafından dolandırıldık. Başvurduğumuz yetkili merciler;  ‘O parayı verdiğiniz için siz de suçlusunuz. Aslında ilk önce sizin hakkınızda işlem yapılması gerekiyor’ bizi tehdit ediyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu işi yaparken, AKP'li vekillerin en büyük destekçileri MİT'çi ortakları. Van'da neredeyse bütün ihaleleri beraber alıyorlar. Gayrimeşru işlerden haksız kazanç elde eden MİT ve AKP'li vekiller, Van'daki tüm ihalelere çökmüş durumda.