Van’da metamfetamin satışı serbest

Van’da 2015 yılında 13 bin civarında olan uyuşturucu madde bağımlılığı 2021 yılında 20 bine yükseldi. Van’ın mahallelerinde uyuşturucu ticareti polis tarafından teşvik edilirken, İran’dan Van’a uyuşturucu madde sevkiyatı sürüyor.

Van-İran sınırında Rojhilat ve Bakur Kürtlerinin arasına kalın duvarlar ören AKP ve MHP hükümeti uyuşturucu maddelerin geçişine ise izin veriyor. Hükümetin uyguladığı bu politika neticesinde 2015 yılında 13 bin olan madde bağımlılığı 2021 yılı itibariyle 20 bine kadar yükseldi. Van’ın mahallelerinde ve okul önlerinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı polis tarafından teşvik ediliyor.

SINIRDA UYUŞTURUCU SATIŞI SERBEST

Son yıllarda dünyanın en tehlikeli uyuşturucu maddesi olarak kabul edilen metamfetamin dünya üzerinde en hızla yayılan, çok zararlı ve tehlikeli bir uyuşturucu. Metamfetamin İran sınırından rahatlıkla Türkiye’ye geçiriliyor. Sınırda “kaçakçılık” yaptıkları iddiasıyla son 19 yılda 125 devlet güçleri tarafından katledilirken, uyuşturucu madde ticareti rahatlıkla yapılıyor.

‘DÜNYANIN BAŞKA YERİNDE BU KADAR RAHAT UYUŞTURUCU SATILAMAZ’

Oğlu metamfetamin bağımlısı olan ve ismini vermek istemeyen bir Vanlı, İran ve Türkiye devlet güçlerinin bu maddenin serbestçe dolaşmasına ve satışına izin verdiğini söyledi. Oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve tüm çabalarına rağmen bu illetten kurtaramadıklarını söyleyen baba; bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, “Bugün benim oğlum yarın başkasının. Uyuşturucunun bu kadar serbest olduğu başka bir yer bulamazsınız” diye konuştu.