Van’da polis ev sahibine saldırdı: 3 yaralı

Van’da polis olduğu belirtilen bir kişi, kaldığı evi boşaltmasını isteyen ev sahibi ile tartıştı. Daha sonra uzman çavuş olduğunu söyleyen bir kişi de olaya müdahil oldu. Eve sahibi ve yakınları darp edildi.

Van Vali Mithat Bey Mahallesi Cemaller Sokak Gerçek Apartmanında kiracı olarak kalan bir polis kira sözleşmesi bittiği halde evi boşaltmak istemeyince ev sahibi ve yakınları ile arasında çıkan gerginliğin ardından polis olduğu öğrenilen kişi, aralarında 10 yaşında çocuğunda bulunduğu 3 kişiyi darp etti. Silahına davranan ve yurttaşların kafasına vuran polis memuruna daha sonra uzman çavuş olduğunu söyleyen bir kişi de destek verdi.  Ev sahibine karşı jop, biber gazı kullanan polis ve arkadaşı vatandaşlara saldırdı.

Polisin, “Evde 6 ay daha otururum, kira da ödemem, evi boşaltmam” dediği öğrenildi.

Yaşananların ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Yurttaşların şikâyetlerinin ardından taraflar karakolluk oldu. Karakol polisleri olaya kendilerinin değil, Van Jandarma Karakolunun bakacağını belirterek tarafları Jandarma karakoluna sevk etti.

Olay sırasında uzman çavuş olduğunu söyleyen kişi ise karakolda uzman çavuş olmadığını tekstilde çalışan bir işçi olduğunu söyledi.

Ulaşan görüntülerde polislerin yurttaşları darp ettiği görülüyor.